Doi batrani din Hunedoara au ramas fara 2.000 de euro pe care au sperat sa-i dubleze usor. Metoda prin care au fost inselati

17-03-2015 18:20


O noua metoda menita sa pacaleasca persoanele credule a facut deja victime in Hunedoara.

Doi batrani, sot si sotie, au fost abordati in centrul orasului de un cuplu care le-a promis ca ii ajuta sa obtina fonduri europene nerambursabile, destinate bolnavilor cronici.

Cu gandul ca vor incasa rapid suma de 9.000 de lei, victimele au platit in avans, o garantie de 2.000 de euro.

Cei doi soti, de 75 respectiv 77 de ani, au fost opriti pe strada, ziua-n amiaza mare. Un barbat si o femeie i-au convins in cateva minute ca pot pune mana rapid pe o suma mare de bani.

"Au spus ca ne ajuta si daca avem bani lichizi lei sau valuta valoarea pe care o avem se dubleaza", a povestit victima.

Sotia acestui barbat a mers apoi inspre spital impreuna cu straina care a pacalit-o ca lucreaza in sistemul sanitar. Urmau chipurile sa completeze un formular. Pe drum, cea care le-a intins o cursa s-a facut nevazuta.

"Am mers pe bulevardul principal si la un moment dat a spus ca merge la cineva sa faca o morfina", a povestit sotia victimei.

In tot acest timp, sotul era acasa impreuna cu individul care l-a abordat. Fara sa se gandeasca o clipa i-a dat acestuia toti banii ceruti. Planul era sa mearga impreuna la acelasi spital.

"I-am dat buletinul si talonul de pensie si la 10-15 minute distanta i-am dat cei 2050 de euro. El a luat-o pe bulevardul principal si la circa 80 de m a venit o masina, s-a urcat in masina si a plecat", a relatat victima.

Politistii au deschis un dosar penal pentru inselaciune si avertizeaza persoanele in varsta sa fie prudente atunci cand sunt abordate pe strada sau la telefon de necunoscuti.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO