Mesajul alarmant al MAI: Dunarea este la un pas sa se blocheze in zona portului Silistra
Navigatia fluviului intre portul Somivit si portul Silistra este aproape oprita.
Din cauza cantitatilor mari de apa cazute in ultima perioada, in Dunare au ajuns aluviuni care s-au depus pe acest segment din fluviu. Fundul apei s-a ridicat in asemenea masura incat navele de transport sau cele de pasageri nu mai pot trece.
Administratia Fluviala a Dunarii de Jos va demara, de urgenta, lucrari pentru asigurarea conditiilor minime de navigatie pe Dunare.
Alegeri 2024
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
11:43
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a convocat, marti, la sediul Guvernului, o sedinta extraordinara a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, dupa ce Ministerul Transporturilor a anuntat ca au aparut riscuri majore pentru securitatea transporturilor navale.
"Tema intalnirii a constituit-o analiza situatiei privind asigurarea navigabilitatii in conditii de siguranta pe fluviul Dunarea intre kilometrul 610 si kilometrul 375 - amonte de portul Somivit - aval port Silistra", se arata intr-un comunicat de presa al MAI, citat de Mediafax.
Conform sursei citate, blocarea navigatiei pe Dunare, in amberele sensuri, ar afecta inclusiv asigurarea aprovizionarii populatiei si a magazinelor.
In aceste conditii, cu acordul partii bulgare, Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta a adoptat o Hotarare prin care Administratia Fluviala a Dunarii de Jos va intreprinde, in regim de urgenta, lucrarile necesare pentru a asigura conditii minime de navigatie pe Dunare, pe sectorul comun romano-bulgar, cuprins intre kilometrii 875,5 si 375, conform recomandarilor Comisiei Dunarii.
Totodata, pentru realizarea tuturor lucrarilor care se impun, Ministerul Transporturilor va intreprinde demersurile necesare pentru inscrierea in bugetul de stat pe anul 2015 a sumelor necesare.