Romanii care au ajuns sa se bucure de viitura de pe Dunare. "Pescuitul la stadion", principala atractie in Tulcea

28-05-2014 09:23


Cine s-ar fi gandit ca inundatiile au si parti frumoase. In Tulcea, spre exemplu, Dunarea le-a facut o mare bucurie pasionatilor de pescuit.

Fluviul a pus stapanire pe terenul de fotbal din mijlocul unei localitati si, ca bonus, a venit cu tot cu peste. Asa se face ca in loc de meciuri dure cu mingea, se duc acum partide aprige de pescuit, la care pescarii tin si scorul.

Nea Ion, din localitatea Nufarul, este unul dintre cei care nu plang ca Dunarea si-a iesit din matca. In fiecare zi merge la stadion si isi "disputa" propriile sale meciuri cu pestele.

Iar din acest joc, nu-i lipsesc nici adversarii.

"Pescuim la stadion", spune un barbat.

Primarul se declara, intr-un fel, multumit. Pe acelasi teren se practica doua sporturi. Ce-i drept, in perioade diferite ale anului!

"Domnul ne-a luat un mijloc de a face sport cu balonul rotund si ne-a dat altul de a face un sport cu undita", a spus primarul localitatii, Ion Danila.

Autoritatile sunt obisnuite cu aceasta situatie. Dunarea inunda terenul de fotbal aproape in fiecare an. Si asta pentru ca digul nu este consolidat. In plus, terenul se afla sub nivelul Dunarii si apa oricum se infiltreaza.

VIDEO PROTVPLUS.RO