Medicii de la UPU Ploiești se confruntă cu o situație limită: lipsă de paturi, doctori și aparatură

Ultima actualizare: 01-09-2020 17:46

Medicii unității de primiri urgențe din Ploiești au anunțat public că se confruntă cu o situație limită și cu riscul de a comite acte de malpraxis.

Numărul celor suspecți de Covid-19 depășește capacitatea unității, iar spitalele suport din județul Prahova nu mai au paturi pentru a-i prelua pe bolnavi.

Puțini la număr, doctorii din Ploiești sunt lăsați să se descurce cu aparatura insuficientă, în spații mici și improprii. Oamenii au scris și o petiție și au trimis-o autorităților și conducerii spitalului.

Unitatea de primiri urgențe a spitalului județean din Ploiești are 8 medici, față de 25 - cât ar trebui. Aici a fost amenajat un izolator cu 17 locuri pentru suspecții de Covid, unde marți, la prânz, așteptau rezultatele testării 57 de oameni.

Violeta Tănase, Medic primar UPU: „Pentru medici există acest risc de malpraxis la care suntem supuși în fiecare zi, iar pentru pacienți există riscul de a se agrava așteptând investigațiile în UPU și de a se contamina așteptând 48 de ore uneori și mai mult într-un spațiu impropriu, fară posibilitatea de a-i ține izolați unul de celalat, este un risc major.”

Medicii se plâng că au la dispoziție doar un aparat de radiologie fix, un computer tomograf şi un singur ecograf, ceea ce duce la întârzierea investigațiilor.

Andrei Bozgan, medic primar UPU: „Am jurat vreau să fac lucrulile așa de bine pe cât pot dar e ..neputință. Nu există aparatura necesară, nu există infrastructura necesară, nu există personal suficient, cam asta este.”

Unitatea de primiri urgențe a devenit, neoficial, spital COVID, deşi nu are angajaţi medici specialişti în boli infecţioase sau pneumologie și nici bani pentru medicamentele necesare. Totul, din cauza că restul spitalelor suport sunt pline și anunță că nu mai pot prelua alți bolnavi.

Andrei Ilinca, Medic primar UPU: „O soluție ar fi organizarea de spații tampon la nivelul tuturor spitalelor din județ se pot ține pacienții în condiții corespunzătoare, trimise testele și așteptat rezultatul în cadrul acelor spitale, mai ales că vorbim de un număr mare de pacienți fară o simptomatologie alarmantă, s-ar putea în condițiile în care spitalele deja desemnate suport și-ar mari numărul de paturi”.

După ce medicii și-au făcut publice problemele, un reprezentant al Departamentului pentru situații de urgență s-a dus la Ploiești pentru a găsi soluții.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO