Măsura radicală propusă de Institutul de Sănătate Publică pentru a combate poluarea

Dată publicare: 21-01-2020 19:46
Dată actualizare: 21-01-2020 22:12


În oraşele poluate ar putea fi luată o măsură radicală. Institutul Naţional de Sănătate Publică a propus autorităţilor din Capitală întreruperea circulaţiei pe străzile pe care se înregistrează depăşiri ale compuşilor toxici de la trafic.

Măsura ar putea crea şi mai mult haos în trafic, spun însă bucureştenii, care au protestat marți şi faţă de noile taxe pentru maşini.

Cu mai puţin de o lună şi jumătate înainte de interzicerea maşinilor poluante în Centrul Bucureştiului şi de taxarea celorlalte, primarul general a ţinut un discurs pe Facebook, în care a subliniat o măsură propusă într-un raport primit la primărie.

Gabriela Firea, primar general: „În urma unei colaborări strânse a autorităţilor locale poate fi analizată, atenţie, posibilitatea întreruperii circulaţiei pe anumite artere de circulaţie atunci când se depăşesc limitele admise până la refacerea condiţiilor de mediu:"

Dacă ar fi să fie pusă în aplicare propunerea celor de la Institutul de Sănătate Publică ar însemna că pe calea Cictoriei, locul în care se afla această staţie, să nu mai poată circula maşini.

O măsură de interdicţie, dar din alte motive, a fost luată în timpul regimului Ceauşescu pentru maşinile din Bucureşti, atunci erau 100 de mii de maşini, şi într-o duminică se circulă cu număr par, în alta cu număr impar.

Pe atunci, problema era reducerea consumului de combustibil. Acum este poluarea.

Marile capitale au luat astfel de măsuri prin care, mai ales în weekend, zonele centrale devin pietonale. Şi în București au mai fost închise vara pentru diverse evenimente Calea Victoriei sau Bulevardul Kiseleff.

Însă problemele de poluare sunt în timpul săptămânii când din cauza aglomeraţiei de maşini noxele depăşesc limita impusă prin regulamentele europene.

Noua taxă pe maşini, introdusă de primărie de la 1 ianuarie, cu aplicarea unor amenzi şi restricţii din lună martie, stârneşte proteste.

Amenzile de până la 2 mii de lei vor fi date de la 1 martie pentru toţi cei prinşi că încalca noile reguli.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO