Măsura inedită luată pentru șoferii care fac drifturi: "Ne enervam mereu"


Ultimul update: Miercuri 16 Ianuarie 2019 10:31
Data publicarii: Miercuri 16 Ianuarie 2019 08:04
Categorie: Stiri actuale

Cine nu a visat vreodată să şofeze ca un veritabil erou de acţiune, dar fără să fie cu polițișii pe urme?! 18 şoferi au făcut drifturi într-o întrecere legală pe zăpadă, în parcarea unui resort de schi din staţiunea Păltiniş.

 

Motoarele turate, curbele strânse şi derapajele nenumărate i-au încălzit şi pe şoferi, şi pe spectatori.

Cei 18 şoferi s-au întrecut pe un traseu de 1 km care trebuia parcurs de 2 ori. Cele două parcări pe nivele diferite au fost interconectate cu o pistă. Vehiculele au fost împărţite în trei categorii: cu tracţiune spate, cu tracţiune fata şi maşinile 4x4. Mărimea nu a contat.

Octavian Târnoveanu, concurent: "Din păcate nu am putut să urc panta din parcarea de jos. Asta cu piedutul controlului da poţi să zici, dar poţi să nu-l pierzi, poţi să glisezi, se pate şi asta. Toate derapajele nu au fost pierdute ci sub control."

Şoferii abia au aşteptat să participe la întrecere.

Paul Gravu: "Nu e prima oară când fac asta, traseul e foarte mişto! Cu coborâri, cu urcări, tehnic, foarte fain! Abia aştept următoarea!"

Rareş: "Interesant, ceva nou, într-un cadru organizat. Nu ştiam la ce să mă aştept, traseul interesant. Recomand oricui!"

Eugen a obţinut cel mai scurt timp: 2 minute şi 16 secunde.

Eugen Grigorescu, câştigător categoria 4X4: Aici trebuie mai multă experienţă, nu am chiar aşa multă,. dar ne descurcăm. E spectacol mai mult.
Reporter: E de încercat măcar o dată în viaţă?
Eugen Grigorescu: Sigur! Senzaţia este foarte frumoasă.

Deşi temperatura era destul de scăzută, publicul a uitat de frig şi s-a bucurat de specatcol.

Tânăr: "Concursul pare destul de greu, chiar dacă de pe margine pare uşor. E o porţiune acolo jos dificilă, nu cred că s-ar încumeta oricine."

Organizatorii evenimentului s-au pregătit serios.

Radu Lungu, manager evenimente: Este un concept în premieră. S-a folosit parcarea 1 şi 2, s-a format un circuit de o lungime de aproximativ 1 km. Concurenţii au avut o manşă în care au executat două ture de traseu. A fost o primă ediţie reuşită.

Andy Fazekas, reprezentantul resortului: Tot timpul ne enervam când apăreu unii care voiau să facă drifturi şi cred că asta a fost şi ideea de bază, să facem ceva pentru amatori, să-şi dea drumul adrenalinei!"

Câştigătorii au fost premiaţi cu articole sportive şi accesorii pentru maşinile lor.

Fenomenul care ia amploare printre șoferii bucureșteni. Avertismentul autorităților
Răsturnare de situație în cazul tinerelor care au căzut în lac cu mașina. Cine s-ar fi aflat la volan
VIDEO PROTVPLUS.RO