Măsura inedită luată pentru șoferii care fac drifturi: "Ne enervam mereu"

Ultima actualizare: 16-01-2019 10:31

Cine nu a visat vreodată să şofeze ca un veritabil erou de acţiune, dar fără să fie cu polițișii pe urme?! 18 şoferi au făcut drifturi într-o întrecere legală pe zăpadă, în parcarea unui resort de schi din staţiunea Păltiniş.

 

Motoarele turate, curbele strânse şi derapajele nenumărate i-au încălzit şi pe şoferi, şi pe spectatori.

Cei 18 şoferi s-au întrecut pe un traseu de 1 km care trebuia parcurs de 2 ori. Cele două parcări pe nivele diferite au fost interconectate cu o pistă. Vehiculele au fost împărţite în trei categorii: cu tracţiune spate, cu tracţiune fata şi maşinile 4x4. Mărimea nu a contat.

Octavian Târnoveanu, concurent: "Din păcate nu am putut să urc panta din parcarea de jos. Asta cu piedutul controlului da poţi să zici, dar poţi să nu-l pierzi, poţi să glisezi, se pate şi asta. Toate derapajele nu au fost pierdute ci sub control."

Şoferii abia au aşteptat să participe la întrecere.

Paul Gravu: "Nu e prima oară când fac asta, traseul e foarte mişto! Cu coborâri, cu urcări, tehnic, foarte fain! Abia aştept următoarea!"

Rareş: "Interesant, ceva nou, într-un cadru organizat. Nu ştiam la ce să mă aştept, traseul interesant. Recomand oricui!"

Eugen a obţinut cel mai scurt timp: 2 minute şi 16 secunde.

Eugen Grigorescu, câştigător categoria 4X4: Aici trebuie mai multă experienţă, nu am chiar aşa multă,. dar ne descurcăm. E spectacol mai mult.
Reporter: E de încercat măcar o dată în viaţă?
Eugen Grigorescu: Sigur! Senzaţia este foarte frumoasă.

Deşi temperatura era destul de scăzută, publicul a uitat de frig şi s-a bucurat de specatcol.

Tânăr: "Concursul pare destul de greu, chiar dacă de pe margine pare uşor. E o porţiune acolo jos dificilă, nu cred că s-ar încumeta oricine."

Organizatorii evenimentului s-au pregătit serios.

Radu Lungu, manager evenimente: Este un concept în premieră. S-a folosit parcarea 1 şi 2, s-a format un circuit de o lungime de aproximativ 1 km. Concurenţii au avut o manşă în care au executat două ture de traseu. A fost o primă ediţie reuşită.

Andy Fazekas, reprezentantul resortului: Tot timpul ne enervam când apăreu unii care voiau să facă drifturi şi cred că asta a fost şi ideea de bază, să facem ceva pentru amatori, să-şi dea drumul adrenalinei!"

Câştigătorii au fost premiaţi cu articole sportive şi accesorii pentru maşinile lor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO