Mare atentie cand raspundeti la telefon. Cum au fost pacaliti sute de romani sa transfere bani in conturile unor escroci

Dată publicare: 11-04-2014 18:57
Dată actualizare: 14-04-2014 00:13


Escrocii care insala oamenii prin metoda "accidentul" au devenit adevarati actori, care joaca mai multe roluri deodata.

Pretind ca cineva apropiat are un necaz, apoi vi-l dau, chipurile, la telefon, ca sa va ceara bani printre lacrimi. Doar in Mures, intr-o singura saptamana noua persoane au fost pacalite sa transfere bani intr-un cont.

O femeie din Targu Mures nu si-a pus niciun semn de intrebare in clipa in care a primit un telefon si a aflat ca baiatul ei ar fi avut un necaz.

Victima: "La ora 3 si 20 m-a sunat cineva ca copilul a lovit pe cineva, un copil, mi-a zis ca fiul dvs a avut un accident si neaparat intr-o ora trebuie sa trimiteti 300 de milioane, ca daca nu il inchidem pe fiul dvs."

Infractorii si-au jucat atat de bine rolurile, incat au convins-o pe femeie ca vorbeste pe rand chiar cu fiul si cu nora ei.

Victima: "O zi "stati sa va dau pe fiul dvs" si plangea, dar exact asa ca baiatul, "stati ca va dau pe nevasta-sa". Asa plangea ca si ea, nu stiu ce voce au facut."

Disperata, femeia a reactionat imediat si a apelat la ajutorul rudelor ca sa faca rost de toti banii ceruti: 30.000 de lei.

Viorel Radulescu, sef adjunct Politia Targu Mures: "Faptuitorul mizeaza pe impactul emotional al victimei, fac referire la un accident in care e implicat o ruda, fiu, fiica. Am date in care in anumite cazuri de apel in fundal se auzeau plansete si atunci bineineles victimele dau curs."

Politistii ne avertizeaza inca o data sa nu cedam usor pacalelilor la telefon si sa verificam la 112 daca intr-adevar un apropiat a patit ceva. Mai ales ca escrocii, unii dintre ei aflati in inchisori, au invatat sa fie tot mai convingatori.

Comisar sef Alexandru Campeanu, sef adjunct IPJ Mures: "Pentru a se asigura ca persoana inselata nu ia legatura cu membrul familiei, autorul solicita si un numar de telefon mobil, contacteaza pe telefonul mobil si tine in permanenta pe victima pana aceasta ajunge la unitatea bancara si vireaza banii in contul indicat."

Din fericire, in cazul femeii din Targu Mures politistii au reusit sa recupereze suma inainte ca banii sa fie ridicati de hoti.

Metoda "accidentul" a facut sute de victime in Romania.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO