MApN: "Scămoșarea și decolorarea uniformelor militarilor a fost sesizată"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Sursa: Ministerul Apărării Naţionale (MApN)
Data publicarii: Miercuri 17 Octombrie 2018 21:24
Categorie: Stiri actuale
Soldati ai Batalionului Scorpionii Negri participa la ceremonialul militar religios organizat la Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Craiova, cu ocazia sarbatoririi Zilei Unirii Principatelor Române

Scămoșarea și decolorarea uniformelor militarilor a fost sesizată în luna februarie 2018, se arăta într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), de miercuri.

MApN a mai precizat şi că a notificat firma producătoare cu privire la problemele semnalate, pentru a fi rezolvate înainte de producția celui de-al doilea lot de uniforme.

De asemenea, produsele respective au fi fost achiziționate prin licitație deschisă. Iar valoarea maximă estimată a acordului-cadru este de 146 milioane lei, pentru toate cele 17 produse.

"Primul contract subsecvent s-a încheiat cu S.C. ADINA SRL, în data de 7 august 2017. Alături de alte produse atribuite, s-au livrat la termen aproximativ 30.000 costume combat pentru toate categoriile de forțe. În luna aprilie 2018, s-a semnat al doilea contract subsecvent pentru aproximativ 50.000 de costume combat, care urmează a fi livrate până la sfârșitul anului", mai precizează comunicatul.

Precizările MApN au fost făcute după ce jurnalistul Adelin Petrişor a indicat pe site-ul său că: "Aproape jumătate din noile uniforme de luptă ale Armatei Române au probleme: se decolorează la soare, intră la apă și se scămoșează."

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Ministerul Apărării Naţionale (MApN)

VIDEO PROTVPLUS.RO