Misterul demiterii managerului Spitalului Colentina. Pacientii nu s-au plans de frig, iar vina principala ar apartine RADET

Dată publicare: 09-01-2017 19:07
Dată actualizare: 12-01-2017 06:57


gabriela firea

Managerul Spitalului Colentina a fost demis luni. Primarul general al Capitalei a anuntat ca a luat decizia pentru ca pacientii au tremurat de frig in saloane, iar directorul nu si-ar fi facut datoria.

Administratia unitatii sanitare sustine insa ca a fost o avarie la conducta de apa calda a RADET, din afara spitalului, problema care oricum a fost rezolvata rapid.

Culmea, si pacientii internati in aceste zile in spital spun ca in saloane a fost tot timpul cald si nu au avut de suferit.

Problema a fost inregistrata duminica sustine primarul general, Gabriela Firea, cand pacientii si medicii din spitalul Colentina ar fi stat in frig o jumatate de zi.

Administratia unitatii sanitare recunoaste ca a fost o problema cu caldura, insa echipa de la RADET care a ajuns la fata locului a remediat situatia.

Director administrativ Spitalul Colentina: "Problema era pe conducta de alimentare cu agent primar a RADET-ului, au intervenit, s-au aerisit 2 lire de dilatatie. Probabil aici e o problema, ca nu e prima data cand intervin si s-a reluat furnizarea caldurii in spital''

Primarul general sustine insa ca vina a fost a managerului spitalului.

Gabriela Firea: "Nu era o problema de la RADET, presiunea si temperatura erau normale, ci era o problema interna, de lipsa de management, de inexistenta unui contract de mentenanta a unei revizii, care se face intotdeauna inaintea sezonului rece".

Reprezentantii spitalului Colentina spun ca punctul termic este in administrarea vecinilor de la Instititul Matei Bals. Ei doar cumpara cladura de la acestia.

Doctor Catalin Apostolescu, PC Matei Bals: ''Nu a fost suficienta presiune, avem echipe tehnice care asigura permanent intretinerea. Cei de la Colentina nu au nicio treaba.''

Pacientii sustin ca nu au resimtit problema si ca in saloane a fost cald tot timpul.

Managerul Bogdan Andreescu, eliberat din functie luni, conducea Spitalul Colentina de aproape 8 ani.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO