Liviu Luca, în greva foamei la Penitenciarul Ploiești. E nemulțumit că în celula sa au fost aduse încă 2 paturi

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Liviu Luca

Omul de afaceri Liviu Luca, încarcerat la Penitenciarul Ploiești, după ce în 2016 a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare, a intrat vineri în greva foamei.

Avocatul lui Luca, Marius Arizan, a declarat luni, pentru Agerpres, că Liviu Luca  se află la infirmeria penitenciarului, fiind ţinut sub supraveghere în condiţiile în care el refuză hrana. Decizia acestuia vine după ce vineri i-a fost percheziționată celula, timp în care el și alți deținuți au fost ținuți dezbrăcați pe un hol de acces.

Potrivit sursei citate, Luca s-a plâns, în cursul săptămânii trecute, de condiţiile de detenţie, după ce în celula acestuia au mai fost aduse unul-două paturi, fapt care a dus la micşorarea suprafeţei utile/deţinut şi, implicit, a volumului de aer.

Ulterior, Luca a dat declaraţii pe acest subiect, iar vineri în celula sa a fost făcută o percheziţie în timpul căreia omul de afaceri şi colegii săi au fost ţinuţi dezbrăcaţi pe un hol de acces al penitenciarului. În urma percheziţiei, Luca a intrat în greva foamei, protestând în acest mod faţă de comportamentul la care a fost supus.

Marius Arizan a precizat că, iniţial, Liviu Luca a fost încarcerat la Penitenciarul Mărgineni şi mutat ulterior la cel din Ploieşti, care are regim semideschis.

Omul de afaceri a fost condamnat, în iulie 2016, la şase ani închisoare cu executare în dosarul falimentării companiei Petromservice.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO