Accident filmat in Craiova. Trei oameni au fost spulberati pe trotuar de un sofer de 18 ani, cu permis de 3 saptamani

Dată publicare: 26-05-2016 12:50
Dată actualizare: 29-05-2016 00:45


Un accident teribil a fost surprins de o camera de supraveghere din Craiova: 3 pietoni au fost spulberati de pe trotuar de o masina care s-a rasturnat in viteza, cand soferul incepator a pierdut controlul.

O batrana s-a stins din pacate, la spital, iar celelalte doua victime au rani grave. Impactul a fost unul deosebit de violent. Dupa ce s-au asigurat batrana de 74 de ani, fiica si ginerele ei au traversat strada. Au ajuns pe partea cealalta a drumului, dar masina scapata de sub control a venit cu viteza extrem de mare. A lovit cateva masini parcate si i-a strivit pe cei 3 pietoni aflati pe trotuar. Inainte de impact, batrana a incercat sa se fereasca. Din pacate n-a apucat. Din cauza ranilor, s-a stins la spital.

Mariana Badea, victima: "S-a auzit venind o masina care a franat puternic, ne-am speriat toti am zis aoleo cum vine asta, dar nu ne-am dat seama ca ajunge la noi eram intre a 3-a si a 4-a masina, am auzit impactul masinilor am vazut cum s-au ridicat in sus masinile, dar nu am avut unde sa fugim si ce sa facem a fost o fractiune de moment. M-a lovit, m-a prins intre a treia si a 4-a, dupa care masina a cazut din nou."

Fiica batranei a primit o suta de zile de ingrijiri medicale si are mai multe fracturi la bazin. Sotul ei e ranit la clavicula.

Virgil Badea, victima: "Soacra fiind mai in varsta la 74 de ani mergea mai incet, am ramas cu ea. Ea era in stanga mea eram deja in spatele Loganului, sa urcam in masina, am auzit scartait de roti, m-am intors catre stanga, am vazut cum venea cu viteza mare o masina alba."

La volanul masinii se afla un tanar de 18 ani, care isi luase permisul de conducere de numai trei saptamani.

"Copilul a zis ca a fost o groapa acolo, nu o groapa, este o gura de canalizare, a intrat a lovit canalul el avea carnetul de nici o luna de zile, s-a speriat a calcat o pedala dar nu frana, ca a calcat-o pe cealalta nu a mai stiut incotro a luat-o", spune Constantin Stanuca, tatal soferului.

Tanarul - elev la un liceu din Craiova - lipsise de la ore in ziua accidentului. El este cercetat in libertate pentru ucidere si vatamare corporala din culpa.

Amelia Barbu purtator de cuvant IPJ Craiova: "La momentul producerii accidentului nu s-a facut propunere de retinere pentru 24 de ore de catre politie, intrucat accidentul fusese incadrat ca fiind unul cu vatamari usoare, ulterior una dintre victime, femeia de 74 ani a decedat."

Anchetatorii au cerut o expertiza tehnica pentru a stabili viteza cu care conducea tanarul sofer.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO