La trei săptămâni de la dezastrul din Portul Midia, 14.000 de oi moarte încă se află pe navă


Ultimul update: Vineri 13 Decembrie 2019 18:02
Data publicarii: Vineri 13 Decembrie 2019 17:21
Categorie: Stiri actuale

Autorităţile române merg din ce în ce mai mult pe o eroare umană în cazul scufundării navei Queen Hind din Portul Midia.

De vină pare a fi comandantul vaporului care, a decis să plece de la cheu cu nava, deşi vaporul era în nesiguranţă. Cercetat este şi pilotul român care a însoţit nava şi care ştia că vaporul încărcat cu peste 14.000 de oi este pus pe uscat.

Între timp, autorităţile anunţă că săptămâna care vine se va decide compania care va ranflua vaporul.

Autorităţile susţin că în zona navei Queen Hind se fac doar monitorizări până la stabilirea companiei care va interveni pentru scoaterea celor peste 14.000 de oi moarte, rămase în navă.

În acelaşi timp, urmează să fie aleasă şi firma care va repune vaporul pe linia de plutire. Operaţiunile se vor face din banii statului român, iar suma ar trebui ulterior recuperată de la firma de asigurări sau de la armator. Deocamdată, primul pas este licitaţia.

Daniela Șerban, director general APMC: "Avem două firme româneşti, o firmă din Turcia, o firmă din Grecia şi o firmă din Gibraltar. Nu trebuie să blocăm şenalul navigabil. Vor fi utilaje foarte mari, ţinând cont că nava, în momentul de faţă, are 11.000 de tone. Dorim să nu dureze mai mult de 30 de zile."

Autorităţile române au intrat în custodia navei, iar acum anchetează cum s-a petrecut incidentul naval.

Alexandru Mezei, preşedintele ANR: "Într-o primă fază noi credem că este greşeala comandantului navei, undeva trebuie să stabilim şi unde este vina pilotului, de cum s-a efectuat manevra. L-am şi amendat pe pilot."

Pilotul român riscă să fie suspendat din activitate. Între timp, procurorii din Constanța au deschis un dosar de cercetare penală pe numele comandantului.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33