Klaus Iohannis: Fără vaccinare nu putem ieşi din pandemie. Gradual se vor ridica măsurile

Dată publicare: 23-04-2021 09:20
Dată actualizare: 23-04-2021 10:15


Calea de ieşire din pandemia de COVID-19 este vaccinarea în masă, a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat că măsurile de restricţie se vor relaxa gradual, pe măsură ce se reduc infectările cu SARS-CoV-2.

"Fără vaccinare nu putem să ieşim din pandemie, este foarte clar. Calea de ieşire din pandemie este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat din capul locului în campania pro-vaccinare. Voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii, voi face afirmaţii publice precum astăzi: dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi!", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Potrivit şefului statului, campania de vaccinare anti-COVID "merge bine", dar relaxarea măsurilor de restricţie nu va avea loc "de azi pe mâine".

"Deocamdată, pot să spun că merge bine campania. Avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce, deci dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese - din păcate, încă prea mulţi mor de această boală - gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus", a explicat preşedintele Iohannis.

Președintele a mers cu bicicleta la Palatul Cotroceni, alăturându-se astfel campaniei Vinerea Verde, care încurajează utilizarea transportului alternativ pentru deplasare.

Iohannis i-a îndemnat pe toţi românii să lase maşina personală acasă şi să utilizeze bicicleta, transportul public sau să meargă pe jos.

Sursa: Pro TV