Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Palatul Cotroceni, alăturându-se campaniei Vinerea Verde: ”Este foarte sănătos”

Dată publicare: 23-04-2021 18:20
Dată actualizare: 23-04-2021 18:22


Președintele Klaus Iohannis a depășit vineri coloanele de mașini din București pe bicicletă. A făcut 6 kilometri, de la vila de protocol în care locuiește până la Palatul Cotroceni. La sfârșit ne-a încurajat pe toți să renunțăm pe cât se poate la mașini.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns cu bicicleta la Palatul Cotroceni, după un traseu de 40 de minute prin Capitală, alăturându-se astfel campaniei Vinerea Verde, care încurajează utilizarea transportului alternativ pentru deplasare.

  

 

„Vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, pe care o găsesc foarte bună”, a afirmat preşedintele, îndemnându-i pe toţi românii să lase maşina personală acasă şi să utilizeze bicicleta sau transportul public.

 

Iohannis: ”Te miști mult mai ușor în trafic”

 

Cu un alai de ofițeri din garda de protecție, președintele a plecat cu bicicleta de la Vila Lac, pe una dintre puținele piste amenajate în Capitală, în zona centrală. A pedalat printre alți bicicliști sau oameni care ieșiseră să facă mișcare.

„Orașele noastre sunt extrem de aglomerate mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Avem extrem de mult trafic auto și îi încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos. Mersul pe bicicletă este foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală. Evident că o alternativă poate fi luată în seamă este transportul în comun. Merită fiindă astfel vom reduce poluarea și întreaga mișcare în oraș va fi mai relaxată și mai plăcută”, a mai spus președintele.

După declarația susținută la intrarea în curtea Palatului Cotroceni, șeful statului și-a pus din nou casca de protecție și și-a continuat traseul pe bicicletă.

Cum s-a întâmplat și în alte situații, plimbarea președintelui a fost prilej de glume pe internet.

Campania "Vinerea Verde" a fost lansată, în 12 martie, de Ministerul Mediului, cu scopul de a reduce poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe, încurajând transportul alternativ spre şi de la serviciu.

 

Cu ce au mers miniștrii în Vinerea Verde

 

Atunci, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a mers la serviciu cu metroul, cel al Culturii Bogdan Gheorghiu a mers pe jos şi a folosit metroul, în timp ce ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cel al Energiei, Virgil Popescu, şi cel al Muncii, Raluca Turcan, au folosit maşini electrice.

Tot în 12 martie, premierul Florin Cîţu a afirmat că a ajuns pe jos la Palatul Victoria, făcând 15 minute. La rândul său, vicepremierul Dan Barna a mers pe jos la muncă, spunând că nu este prima dată când face acest lucru.

Unii dintre miniştri au continuat să folosească mijloace alternative de transport şi în zilele de vineri care au urmat lansării campaniei.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO