Parcul din Răcari, vandalizat de indivizi necunoscuți. Primarul oferă recompensă pentru identificarea lor

Dată publicare: 23-04-2021 08:31
Dată actualizare: 23-04-2021 09:45


Locuitorii orașului Răcari, din județul Dâmbovița, sunt revoltați după ce indivizi, încă necunoscuți, au vandalizat parcul nou-înființat în localitatea lor.

Unii dintre arbuști au fost taiați cu totul, altora le-au fost rupte crengile, în timp ce alți copaci, abia plantați, au fost smulși din rădăcini cu totul și furați.

Furios, primarul este dispus să ofere chiar și o recompensă oricui îi va identifica pe cei care au produs stricăciunile.

Marius Caraveteanu, primarul orasului Răcari, arată un arbust tăiat: „Cred că are trei ani, dacă nu mai bine şi într-o secundă el a dispărut."

Primăria din Răcari a început construcţia noului parc, din cartierul Colacu, în urmă cu un an. Proiectul trebuie să fie gata la 1 iunie, anul acesta. Când locul prinsese deja viaţă, iar copacii proaspăt plantaţi şi arbuştii ornamentali înfrumuseţaseră deja zona, s-a produs atacul.

Localnică: „Am văzut pomii căzuţi jos şi am strigat la vecini, veniţi să vedeţi cum au tăiat pomii, aici, în parc. I-am luat la întrebări pe copii, mă, care aţi făcut?”

Localnic: „Nişte criminali, oameni fără suflet. Mi-a părut rău, să plantezi un pomişor e foarte greu”.

Localnic: „Este un gest nesăbuit al unor tineri. Domnul primar încearcă să aducă localitatea la un nivel mai mare, să avem verdeaţă, nu este normal ce au făcut”.

Localnic: „Faptul că s-a făcut un parc este un lucru bun. Cine a tăiat arborii... Este un lucru foarte urât”.

Vandalismul din parcul nou inființat localitate i-a şocat şi pe cei de la primărie.

Marius Caraveteanu, primarul oraşului Răcari: „Mi-e greu să înţeleg, să judec ce poate fi în mintea unui om care apelează la un astfel de gest”.

Decis să afle cine a făcut stricăciunile, primarul din Răcari pune la bătaie o recompensă în valoare de o mie de lei pentru orice informative care poate duce la identificarea raufăcătorului.

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor. Aceştia au deschis un dosar penal pentru distrugere, iar dacă vor fi identificaţi, cei responsabili de vandalism risca o pedeapsă severă.


VIDEO PROTVPLUS.RO