Jean Padureanu cere sa fie eliberat din inchisoare. Motivele invocate de fostul patron al Gloriei Bistrita

30-05-2014 13:53


Jean Padureanu, condamnat in dosarul Transferurilor din fotbal, spera vineri sa obtina eliberarea din inchisoare. El a cerut sa se anuleze executarea pedepsei din motive medicale, si a adus in instanta dovezi ca starea lui de sanatate e foarte proasta.

Padureanu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare si se afla dupa gratii de mai bine de un an.

Puteti aprecia si singuri daca acest om intelege despre ce e vorba si daca in aceste conditii un judecator poate sa treaca de niste concluzii ale unor specialisti, cum sunt medicii”, a declarat Ion Cazacu, avocatul lui Jean Padureanu.

Fostul patron al clubului de fotbal Gloria Bistrita a aparut vineri in fata instantei de la Tribunalul Buftea. Cu mersul apasat, cu privirea in pamant si cu vocea stinsa, la un moment dat a cerut instantei sa i dea voie sa se aseze, pentru ca s-ar fi simtit atat de rau, incat nu poate sa stea in picioare.

Padureanu i-a explicat judecatoarei ca este un om extrem de bolnav, ca ar dori sa se trateze macar intr-un spital privat si a cerut sa ii fie intrerupta pedeapsa pe motiv de boala. Acesta a mai adaugat ca are momente in inchisoare cand se trezeste ca nu stie unde se afla si ca ar dori sa iasa la o plimbare. Acest argument a fost folosit si de avocatul sau in motivarea cererii de intrerupere a pedepsei, ca omul de afaceri nu ar realiza unde se afla.

Pedeapsa pe care Jean Padureanu trebuie sa o execute in inchisoare este de 3 ani si 4 luni, in cadrul dosarului Transferurilor.

Judecatoarea i-a respins la inceput cererea de a se interna intr-un spital privat, motivand ca raportul medicilor legisti din dosar este unul destul de clar: afectiunile de care ar suferi Jean Padureanu pot fi tratate si intr-un spital din reteaua ANP.

In ceea ce priveste cererea de intrerupere a pedepsei, aceasta a ramas in pronuntare.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO