Reacția lui Borcea, după ce a ajuns din nou la închisoare. Ce regretă cel mai mult

Ultima actualizare: 09-02-2019 19:21

Abia intrat în închisoare, fostul acționar de la Dinamo, Cristi Borcea, face planuri pentru libertate, mai ales că în curând soția lui, Valentina Pelinel, va naște gemene.

Avocații lui Borcea au primit misiunea să grăbească procedurile prin care va fi stabilită pedeapsa finală pe care el trebuie să o execute, după ultima condamnare primită în dosarul retrocedărilor unor plaje din Constanța.

Cristi Borcea s-a întors la închisoare după 6 luni de libertate, pentru că a fost condamnat definitiv la 5 ani în Dosarul Retrocedărilor Ilegale de plaje la Constanța. Apropiaţii spun că în noaptea condamnării, Borcea s-a plimbat câteva ore intre penitenciarul Rahova, Poliţia Capitalei şi cea a judeţului Ilfov pentru că voia să se predea, însă nu erau emise actele ca să poată fi primit în celulă.

Odată încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, Cristi Borcea ratează naşterea gemenelor sale pe care soţia lui Valentina Pelinel o aşteaptă săptămâna viitoare şi îşi face deja probleme cum va recunoaşte oficial statutul de tată: va chema la închisoare un notar ca să parafeze declaraţia sau se va bucura de îngăduinţă celor din penitenciar care îl pot duce sub escortă la oficiul de stare civilă.

Până atunci le-a cerut avocaţilor să grăbească procedura contestaţiei la executare pentru că nu ştie cât mai are de stat după gratii.

Cristian Borcea: "E greu departe de copii, le simţi lipsa."

Viitorul lui Cristi Borcea sta de-acum doar în mâinile judecătorilor curţii de apel bucureşti care trebuie să îi contopească toate pedepsele primite în cele două dosare în care a fost condamnat: cel al transferurilor şi cel al retrocedărilor de plaje. numai după ce îi va fi stabilită pedeapsa rezultantă care poate fi calculată după vechiul său actualul cod penal, dinamovistul poate spera la o nouă eliberare condiţionată.

Cristi Borcea este nerăbdător să iasă la muncă în închisoare pentru că astfel mai câştiga zile de libertate. Pedeapsa finală poate ajunge de la 8 ani şi patru luni până la zece ani şi patru luni. Dar Borcea poate fi eliberat condiţionat, după ce va executa două treimi de pedeapsa sau chiar trei sferturi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO