Fost şef de la Dinamo, dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat la 5 ani


Ultimul update: Vineri 08 Februarie 2019 20:33
Data publicarii: Vineri 08 Februarie 2019 17:39
Categorie: Stiri actuale

Eliberat acum șase luni, fostul acționar de la Dinamo, Cristi Borcea, s-a întors în închisoare. Instanța supremă, a anunțat aseară, zeci de condamnări în dosarul retrocedărilor de plaje, de la Constanța.

Fostul primar Radu Mazăre a primit pedeapsa cea mai mare: 9 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, așa că Ministerul Justiției va cere extrădarea sa din Madagascar. Borcea a fost condamnat la 5 ani pentru complicitate și s-a predat câteva ore mai târziu.

În schimb, un alt fost șef al dinamoviștilor Dragoș Săvulescu este de negăsit. Va fi dat în urmărire internațională pentru că are de executat 5 ani și jumătate de închisoare, în același dosar.

Cristi Borcea a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu. Asta după ce în prima instanţă, la Curtea de Apel fusese achitat. Sfătuit de avocatul său, fostul dinamovist s-a predat la poliţia din Ifov. De acolo, sub escortă, a fost dus la Penitenciarul de maximă siguranţă Rahova pentru perioada de carantină. În iulie, când a fost eliberat condiţionat de la Jilava, Cristi Borcea spera că nu va mai ajunge niciodată după gratii.

Pe lângă libertate, Cristi Borcea pierde şi un milion de euro, bani pe care-i va confisca statul.

Situaţia lui Cristi Borcea pare cât se poate de complicată, o recunosc chiar avocaţii săi, chiar dacă a stat deja închis 4 ani şi jumătate, iar la miezul nopţii a fost condamnat la 5 ani.

Urmează o perioadă de reevaluare a tutuor pedepselor primite în cele două dosare - transferuri şi plaje - şi în cel mai bun caz ar putea avea o pedeapsă rezultantă de 8 ani ani şi 4 luni. În cel mai sumbru scenariu se poate aştepta la 10 ani şi patru luni. aşa că cel puţin un an şi jumaatte de acum înainte ar putea fi obligat să rămână al închisoare.

În acelaşi dosar, fostul primaral al Constanței, Radu Mazăre a primit 9 ani de închisoare. Acum este în Madagascar, unde a fugit înainte ca pe numele lui să fie emis un mandat de arestare preventivă într-un alt dosar. Mazăre refuza să comenteze decizia, la fel şi avocaţii săi. Dar consulul onorific al Madagascarului spune că sunt şanse să fie trimis în ţară.

Serge Rameau, consul onorific al Madagascarului la Bucureşti: Radu Mazăre poate fi extrădat în România chiar dacă nu avem acord bilateral. pe baza cooperării dintre madagascar şi ţările Occidentului.

Mazăre va fi dat în urmărire internaţională în câteva zile, după ce Curtea de Apel va emite un mandat european de arestare pe numele său. Aceeaşi procedură i se va aplica şi omului de afaceri Dragoş Săvulescu, pe care judecătorii instanţei supreme l-au condamnat la 5 ani şi jumătate, tot pentru complicitate.

Săvulescu a fost căutat acasă, dar poliţiştii au informaţii că ar fi plecat la Monte Carlo. Pentru alta tranzacţie imobiliară făcută cu primăria capitalei, Dragoş Săvulescu a încasat deja o primă transă din cele 50 de milioane pe care statul i le va plăti în contul Parcului Verdi.

În total 37 de inculpaţi, oameni de afaceri şi funcţionari au fost condamnaţi în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje, o afacere din care statul ar fi pierdut 114 milioane de euro. Între ei şi Nicușor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanța, care se afla în închisoare unde executa o condamnare mai veche.

Tot din dispoziţia judecătorilor secţiei penale, cele 31 de hectare de teren din Constanța retrocedate ilegale se vor întoarce în proprietatea statului. Între aceste suprafeţe se regăsesc şi terenul pe care Radu Mazăre şi-a construit casa şi cel pe care a fost amenajat parcul de distracţii Aquamagic.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Incredibilul test al călugarilor shaolin! Ce trebuie să facă pentru a fi primiți în rândul maeștrilor:
Incredibilul test al călugarilor shaolin! Ce trebuie să facă pentru a fi primiți în rândul maeștrilor:
Borcea a fost încarcerat vineri la Rahova. A fost condamnat la 5 ani de închisoare
Borcea a fost încarcerat vineri la Rahova. A fost condamnat la 5 ani de închisoare
Mazăre, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare. Nicuşor Constantinescu a primit 5 ani
Mazăre, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare. Nicuşor Constantinescu a primit 5 ani
VIDEO PROTVPLUS.RO
A ieșit cu câinele la plimbare, dar a căzut cu el în Someș. Cum și-a salvat viața
A ieșit cu câinele la plimbare, dar a căzut cu el în Someș. Cum și-a salvat viața
Drama a zeci de copii din Ucraina, afectați de război. Ce au reușit să facă la Iași
Ministrul Cuc, vizită de noapte la Podul Constanța. Când ar trebui să se termine lucrările
Spectacol aerian pe cerul Capitalei. ”A fost uimitor, mai ales când au dat focurile”
Filmul incidentului șocant din Mureș. O fetiță, rănită după ce a căzut din carusel
Accident cu două mașini și un TIR, la Vatra Dornei. Patru persoane au ajuns la spital
Semafoare in Bucuresti
Sistemul de semafoare inteligente din București intră în reparații. Cum vor fi afectați șoferii
A terminat Dreptul, dar și-a deschis o afacere cu înghețată. Ce sunt pufuleții înghețați
Au rămas fără vacanța de vis, după ce s-au certat cu patronii unei firme din Brașov
Pilotul unui avion, la un pas de tragedie în Mureș. „Am văzut că s-a învârtit roată în aer”
BIAS 2019. Participanții au așteptat zeci de minute să intre în noua aeronavă TAROM
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Filmul apelurilor false la 112, care au pus pe jar polițiștii Capitalei