Jean Padureanu ramane in inchisoare. Cererea de intrerupere a pedepsei, respinsa definitiv


Ultimul update: Duminica 05 Octombrie 2014 06:53
Data publicarii: Joi 02 Octombrie 2014 08:40
Categorie: Stiri actuale
Jean Padureanu

Fostul presedinte al Gloriei Bistrita Jean Padureanu, condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul Transferurilor, isi va ispasi in continuare pedeapsa, dupa ce Curtea de Apel i-a respins definitiv cererea de intrerupere a executarii.

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut astfel decizia data in 12 iunie de Tribunalul Ilfov.

Fostul presedinte al clubului de fotbal Gloria Bistrita a fost condamnat definitiv, in 4 martie, la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani, in dosarul privind transferul unor jucatori.

Executarea pedepsei a inceput in ziua in care a fost condamnat si expira la 3 iulie 2017, Jean Padureanu fiind incarcerat la Spitalul Penitenciarului Jilava.

In 12 iunie, Tribunalul Ilfov a respins cererea lui Jean Padureanu de intrerupere, din motive medicale, a executarii pedepsei. Instanta a dispus, dupa ce a analizat expertiza medicala efectuata de Institutul National de Medicina Legala, ca nu este necesara intreruperea executarii pedepsei lui Jean Padureanu, intrucat bolile de care acesta sufera pot fi supravegheate si tratate si in reteaua penitenciara.

Avocatul lui Jean Padureanu declara in 12 iunie ca decizia Tribunalului Ilfov, ca acesta sa ramana incarcerat, nu este corecta, intrucat starea sa de sanatate se agraveaza pe zi ce trece, are pierderi de memorie si merge cu insotitor.

Decizia Tribunalului Ilfov a fost contestata de Jean Padureanu in 18 august, la Curtea de Apel Bucuresti.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat in 23 septembrie ca a primit o cerere de gratiere a pedepsei lui Jean Padureanu, care este in curs de solutionare, precizand ca probabil in una-doua saptamani va fi dat un raspuns.

Alaturi de Jean Padureanu, au fost condamnati, in dosarul Transferurilor, George Copos, la trei ani si opt luni, Mihai Stoica, la trei ani si sase luni, Cristian Borcea si Ioan Becali, la cate sase ani si patru luni, Victor Becali, la patru ani si opt luni, Gheorghe Popescu, la trei ani, o luna si zece zile, Gheorghe Netoiu, la trei ani si patru luni de inchisoare, toti fiind incarcerati din 4 martie.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO