Irina Cristescu, tanara care lupta cu disperare sa isi pastreze fetita in Romania, desi Tribunalul Bucuresti o obliga sa o trimita pe cea mica la tatal aflat in Mexic, vrea sa lupte pe toate caile.

"Alessia a crescut frumos si sanatos, intr-o casa plina de iubire. Are deja multi prieteni aici". Asta spune mama inecata de plans care se teme pentru viata ei si a copilului, dupa ce ar fi fost amenintata de fostul sot, un influent arhitect mexican. Femeia se pregateste sa faca recurs.

Cand suntem impreuna suntem cele mai fericite. Cand ies de la ea din camera incepe sa planga si cand ma vede rade cu toata fata”, spune Irina Cristescu.

Pentru Irina Cristescu, imaginea mamelor care se joaca in parc alaturi de copiilor lor este extrem de puternica. Isi stapaneste cu greutate lacrimile la gandul ca, fiica ei Alessia, ar putea sa-i fie smulsa din brate. Totul dupa ce o instanta din Romania a hotarat ca cea mica sa fie crescuta de tata, in Mexic.

"Alessia a crescut frumos si sanatos intr-o casa plina de iubire si de respect. Pentru noi ea este cea mai importanta. Toti ne ocupam de ea: eu, sora mea, mama mea, tatal meu, ea este cea mai importanta pentru noi", spune Irina.

Nu trece zi, fara ca Irina sa petreaca ore in sir cu Alessia. Sunt atat de legate una de cealalta, incat de multe ori Irina o ia pe cea mica la cursuri, la Universitatea de Arte.

"Ii place foarte mult sa construim castele de nisip , ii place mult sa se joace cu copiii. Are deja multi prieteni."

Alessia s-a nascut la New York si are dubla cetatenie: romana si americana. A venit pe lume dupa o scurta poveste de dragoste dintre Irina Cristescu si mexicanul Hector Bitar, nepotul lui Carlos Slim considerat, ani la rind cel mai bogat om de pe planeta.

Fetita a ajuns la 2 luni in Romania dupa ce mama sa ar fi aflat ca sotul a pus la cale un complot criminal. Copila este crescuta romaneste cu toate obiceiurile de aici.

Irina nu e singura in aceasta lupta. Campania lansata pe Facebook - Save Alessia - a strans deja peste 7.000 de semnaturi pentu petitia online.

Irina Cristescu s-a indragostit de Hector Bitar in 2011, la New York. Ea era o studenta talentata iar el un cunoscut arhiect. S-au casatorit in scurt timp. Dupa nasterea Alessiei, relatia lor s-a deteriorat.

Cei doi sunt acum in divort. Irina Cristescu, este hotarata sa faca recurs si sa lupte in continuare pentru ca fetita lor sa ramana acasa in Romania.