Intreaga conducere a Facultatii de Teologie din Constanta a fost demisa. Legaturile cu IPS Teodosie Tomitanul

19-10-2016 16:40

Consiliul de Administratie al Universitatii Ovidius din Constanta a decis demiterea conducerii Facultatii de Teologie din cauza unor suspiciuni aparute in urma examenulul de admitere din acest an, unii candidati avand tratament preferential.

La o zi dupa ce IPS Teodosie Tomitanul a fost acuzat de mita si obtinere ilegala de fonduri europene, apoi pus sub control judiciar de catre DNA, Consiliul de Administratie al Universitatii Ovidius din Constanta a decis demiterea conducerii Facultatii de Teologie. Motivul? Organizarea examenului de admitere din acest an. Facultatea era condusa de preotul Bogdan Moise, un apropiat al Arhiepiscopului Teodosie.

Facultatea de Teologie din cadrul universitatii din Constanta functioneaza sub patronajul Inalt Prea Sfintiei sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisiului.

Cercetat pentru mita de DNA, dar si pentru atragerea de fonduri europene cu documente false, IPS Teodosie este cel care binecuvanta toti profesorii de acolo si tot el avea si autoritatea bisericeasca asupra acestei facultati, potrivit legii cultelor.

Decanul facultatii era Bogdan Moise, preot in cadrul Arhiepiscopiei Tomisiului si aproapiat al lui Teodosie. Acesta obisnuia chiar sa tina slujbe de multumire ierarhului.

Consiliul de Administratie al Universitatii Ovidius a decis demiterea conducerii Facultatii de Teologie din cauza unui suspiciuni de natura penala, in legatura cu examenul de admitere din acest an. Fosta conducere a Facultatii de Teologie va intra si in vizorul comisiei de etica.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO