Intersectia "blestemata" din Capitala care, de 10 ani, face zeci de victime, din cauza unui semafor

Dată publicare: 07-01-2014 19:49
Dată actualizare: 10-01-2014 06:56


intersectie capitala

Intersectia blestemata din Capitala dintre strazile Polona si Eminescu, face victime dupa victime. Semafoarele defecte si vizibilitatea proasta, printre cauze.

 

Aproape in fiecare zi se produc tamponari, spun cei care stau in zona. Marti, 6 soferi si-au distrus masinile in numai doua ore. Unii dau vina pe semafoarele defecte, altii pe vizibilitatea proasta.

Era 9 dimineata cand in intersectia strazilor Eminescu si Polona se producea a 3-a tamponare din zi. Locuitorii din zona spun ca de la Craciun, de cand s-au stricat semafoarele, au fost atat de multe accidente usoare, incat le-au pierdut numarul.

"Am auzit bubuitura din casa. Nu repara astia nimic. De la Craciun s-a stricat. Sunt multe domnule, ieri a fost unu la care a venit si SMURD-ul", spune un martor care locuieste in zona.

Imediat dupa producerea celor 3 accidente usoare de marti dimineata, o echipa de muncitori de la semaforizare au venit sa remedieze problema, insa nici acum semafoarele nu functioneaza.

Nu e sofer in Bucuresti care sa nu cunoasca istoria acestei intersectii. In 2010, intr-un accident, in care a fost implicata o masina a ambasadei Mexicului, au fost raniti 2 oameni. Politistii spun ca soferii vin in viteza, nu sunt atenti si nu acorda prioritate.

De vina ar fi si o cladire construita prea aproape de intersectie, astfel incat cei care circula pe strada Mihai Eminescu, chiar daca au prioritate, nu observa la timp masinile care vin pe strada Polona, atunci cand semafoarele nu functioneaza.

Iar soferii care vin pe Polona nu sunt atenti la semne si au impresia ca strada lor, mai lata si cu doua sensuri, este cea cu prioritate.

Desi zilnic, zeci de soferi sunt in pericol, iar numarul mortilor si ranitilor creste ingrijorator, autoritatile responsabile cu siguranta circulatiei nu au deocamdata o solutie.

"Eminescu asigura conexiunea cu centrul orasului, trebuie sa fie cu prioritate, altfel s-ar creea si mai multe accidente si ambuteaje. Am incercat sa punem limitatoare de viteza, insa nu a mers pentru ca pe Polona circula mijloace de transport in comun. Avem in plan sa facem strada Polona cu sens unic, poate problemele se vor rezolva atunci.", a spus Madalin Dumitru, directorul general al Directiei de Infrastructura si Servicii Publice.

Pana cand autoritatile vor gasi o solutie pentru intersectia blestemata, cel mai bun lucru pe care il pot face soferii este sa fie prudenti.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO