Amenintarile fratilor Camataru, interceptate de procurori: "Iti crap capu-n doua. Da-mi banii!".

Nutu Camataru

Convorbirile fratilor Sile si Nutu Camataru, arestati preventiv intr-un dosar instrumentat de DIICOT, au fost interceptate de procurori.

In aceste conversatii, fratii Camataru amenintau diverse persoane care au imprumutat de la cei doi bani.

La sfarsitul saptamanii trecute, dupa o operatiune de aploare, 67 de persoane suspectate ca fac parte din clanurile "Camataru" si "Sportivilor" au fost puse sub acuzare de Tribunalul Bucuresti. Fatii Camataru, dar si a liderului clanului Sportivilor, au fost arestati preventiv..

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale. Astfel, in perioada 2008 - 2012, intre membrii celor doua grupari rivale au avut loc conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, "in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti", situatii ce au avut drept consecinta punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a membrilor gruparii, dar si a altor persoane.

De asemenea, membrii celor doua clanuri au savarsit infractiuni de violenta, "generatoare de beneficii financiare substantiale", in urma recuperarii unor imprumuturi de bani dati cu camata.

Citește și
Nutu Camataru
Fratii Camataru si liderii Sportivilor, arestati "la pachet". Incidente pana si in sala de judecata
VIDEO. „Toată România este salvată”. Femeia care a sesizat CCR și a împiedicat-o pe Diana Șoșoacă să candideze la prezidențiale a sărbătorit cu șampanie

In referatul cu propunerea de arestare preventiva au fost incluse si interceptarile convorbirile dintre cei doi frati si diferite persoane, intre care si Antonescu Gheorghe, zis "Gigantu".

Sile Camataru:"Stii ce n-a inteles astia? Astia acum fac coalitii intre coalitii, clanuri intre clanuri fac coalitii. Ei n-au inteles ca eu cand eram liber, am trasat liniile singur. Ai inteles? Fara coalitii!".

Este poate declaratia care il descrie cel mai bine pe Sile Camataru, facuta cand a aflat ca Sportivii si alte clanuri incearca sa ii doboare suprematia in Capitala, profitand ca el este in inchisoare.

Sile Camataru: "Eu sunt suspectul de serviciu".

Ancheta procurorilor DIICOT arata nivelul la care Camatarii actionau in Capitala si felul in care isi organizau afacerile.

Orice atitudine fata de unul dintre ei putea fi interpretata drept nesupunere. Cand unul dintre interlopi, zis Bulgaru, a avut ceva de impartit cu Mario, tatal lui a pus punctul pe i.

INTERCEPTARE TELEFONICA:

Sile Camataru: Pai, vad ca tu iei atitudine fata de fi-miu...eu mi-aduc aminte ca...tu vezi de treaba ta, si vezi cum vorbesti.

Bulgaru: C-am luat atitudine eu, unchiule daca...

Sile Camataru: Fii baiat cuminte, vezi ca stapanu eu sunt, sefu vostru ala mare, ai inteles? Vezi de treaba ta si fii baiat cuminte, ca Robert e fi-miu.

Daca cei amenintati verbal nu tineau cont de avertizari, se ajungea la lupte de strada si reglari de conturi intre clanuri, spun procurorii DIICOT.

INTERCEPTARE TELEFONICA:

Sile Camataru: Hai, ma, sa facem bataie! Da' astia ce face? Daca-l bati pe vreunu mai rau sau alea, o da in gard? Stii cum e?

X.:-Da tu nu stii cum e astia? Sar primii la bataie, prinde pe cine prinde, bate si tot ei se duc la Politie, ai inteles?

Cea care ii ia apararea lui Sile Camataru este chiar sotia lui.

Datoriile se recuperau uneori telefonic. Anchetatorii au interceptat o discutie intre Sile Camataru si Costel Urzica, un datornic.

INTERCEPTARE TELEFONICA:

Sile Camataru: Ai mai luat niste bani tu de la Mario, separat?

Costel Urzica: Mda, da am luat demult.

Sile: Pai demult, ma Urzica ma, vezi ce faci si regleaza si treaba, ca s-a adunat.

Urzica: Da, stiu, le reglez acuma cand ma duc acasa.

Sile: Regleaza, ca se incheie anu' si nu e bine(...)

Fiind in inchisoare, Sile Camataru isi invata fiul cum sa stranga banii imprumutati cu camata.

Sile Camataru: O sa faci si programari pentru luna ce urmeaza, ai inteles?

Mario: Da.

Sile: S-o sa le faci martea sau joia... Da, pai trebuie sa fac programu' tot la fel.(...)

Mario: Nu stiu, sa vorbesc si cu mama!

Sile: Bine! Hai, vezi ce faci si v-astept. Vezi ca te bagasem in conferinta, cu un scop: s-auzi si tu ca azi se-ncaseaz".

Un alt episod important, urmat de un razboi cu multe victime, este cel in care fiul vitreg al lui Sile Camataru a fost injunghiat intr-un hotel de lux din Capitala.

Sile: Nu trebuie sa vina aici sa fie putin decimati? Sau cum facem.

Sarbu: Cum zici tu, ma, cum zici tu!

SIle: Pai, nu ma! In primul rand trebuie faultati, sa fie bagati, ai inteles?

Sarbu: Da.

Sile: Si pe urma vedem. Trebuie sa vina la mititica, sa vada ce inseamna salamul feliat.
 

Fragmente din interceptarile convorbirilor dintre Antonescu Gheorghe - "Gigantu" si Balint Ion - "Nutu Camataru":

Nutu Camataru:-Adu-mi ba bani...ai vandut ala, adu-mi banii.

Gigantu:-Pai...l-a dat astazi...il factureaza si luni ne da banii.

Nutu Camataru:-Azi factureaza si luni...ba ce crezi?! Uite in momentu’ asta, sa moara copiii mei, m-am urcat in masina si sunt la tine acasa...
........

Nutu Camataru:-...Ba, da-mi banii, ba tu n-ai fost in stare sa-mi aduci 2.000...sunt la baut, sunt la Pitesti, sunt la alea, sunt la alea, tu n-ai fost in stare sa-mi aduci 2.000, m-ai mintit cu fieru’, m-ai mintit, ai luat masina s-ai vandut-o, da-mi ba banii, da-mi banii.

Gigantu:-Da, tata, o sa iei banii!

Nutu Camataru:-...Ba baiatule, eu nu astept pana... (neinteligibil)...ai priceput?... eu nu astept pana maine, eu vreau banii acuma, ai zis ca-mi dai banii, l-ai...l-am pus pe Jean mai devreme sa te sune, ce-ai zis?!...ce dom’ne a venit ora 3, de cate ori ... (neinteligibil)...
.......

Nutu Camataru:- ...Tu vrei sa ma bagi in pamant?! Ba, ..... daca nu-ti crap capu-n doua, tu vrei sa ma bagi in pamant pa mine, da-mi ba banii. Nu mai accept nimica, da-mi banii, eu n-am aia, eu n-am sa platesc, m-ai lasat, m-ai nenorocit... Ba escrocule nenorocit, de unde-ai venit ?
....

Nutu Camataru:-...Ba, tu ce urmaresti? Tu vrei sa te bat de banii astia? Ba, tu asta urmaresti, sa-ti dau cu ceva in cap?

Gigantu:-Sa moara mama, daca...!

Nutu Camataru:-...Ba, ce sa moara ma-ta, ba, ca ma-ta a murit, si copiii tai. Bai,bai... bai nenorocitu’ dracu’, eu am oameni aicea care-i mint de pe-o zi pe alta. Ai zis ca imi aduci 2.000, 3.000 ?

.....

Nutu Camataru:- N-ai mai.... nici apartamentu’. Ba, baiatule, tu vrei sa-ti crap capu' cu ceva? Sa-ti dau cu ceva in cap? Nu ti-am spus nimic, nu ti-am facut, da-mi ba banii mei!

Gigantu:- Deci, pe 14 imi da hârtia aia ca sa pot sa semnez sa iau…

Nutu Camataru:- Ba, tu…

Gigantu:- …trebuia sa mi-o dea astazi.

Nutu Camataru:- Ba, tu ce mi-ai facut? Mi-ai dat 2 mii de euro, ce mi-ai facut tu? Tu ce-mi faci?Tu… iti platesc eu impozit la banii mei?

Gigantu:- Nu, tata,nu. Hai, ce fac maine vin si ti-i aduc.

Nutu Camataru:- Ba, da-te dracu! Te-am halit pana acum asa. Da-mi ba banii, da-te dracu de aici da… da… da stricaciunea dracu! Da-mi ba banii, ca am, vandut 2 masini din cauza ta. Da-mi banii mei,ba!

Gigantu:- Hai ca o sa ti-i iei si maine ce fac rost ti-i aduc p-aia si pe 14 cand iau hartia…

........

Nutu Camataru:- …tu, tu,tu ma disperi pe mine sau ce-mi faci?

Gigantu:- Am inteles. Am inteles.

Nutu Camataru:- Ba, eu mi-am vandut doua masini din cauza ta. Tu vrei sa-ti dau cu vreun par in cap sa te-nnebunesc?

Gigantu:- Hai ma...

Nutu Camataru:- Am vandut doua masini si tot n-am terminat ce e de facut. Da-mi ba banii, ba!

Gigantu:- Hai ca ma duc sa vedem pe unde ma…descurc. Hai.

Articol recomandat de sport.ro
Scoțienii sunt împărțiți după ce Ianis Hagi a fost eliminat în primul său meci după revenirea în lotul lui Rangers: ”Jalnic” / ”Pasă perfectă!”
Scoțienii sunt împărțiți după ce Ianis Hagi a fost eliminat în primul său meci după revenirea în lotul lui Rangers: ”Jalnic” / ”Pasă perfectă!”
Citește și...
Fost director de service auto, pregatit sa depuna marturie sub anonimat impotriva fratilor Camataru
Fost director de service auto, pregatit sa depuna marturie sub anonimat impotriva fratilor Camataru

Arestarea fratilor Nutu si Sile Camataru le da curaj celor care au avut de suferit din cauza temutilor interlopi. Fostul director al unui service auto din Capitala este gata sa depuna marturie impotriva celor doi.

Fratii Camataru si liderii Sportivilor, arestati
Fratii Camataru si liderii Sportivilor, arestati "la pachet". Incidente pana si in sala de judecata

Camatarii si sportivii, liderii celor doua clanuri rivale din Capitala, dar si locotenentii lor, raman dupa gratii.

Sile si Nutu Camataru, audiati de Politie intr-un dosar de tentativa de omor
Sile si Nutu Camataru, audiati de Politie intr-un dosar de tentativa de omor

Perchezitiile la liderii si membrii clanurilor "Camatarii" si "Sportivii" au legatura si cu conflictul violent care a avut loc in Popesti-Leordeni, in noiembrie anul trecut, cand un barbat a fost impuscat in piept, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Recomandări
Cum se vor împărți voturile Dianei Șoșoacă. Ce strategii au partidele și care sunt cei mai avantajați candidați. ANALIZĂ
Cum se vor împărți voturile Dianei Șoșoacă. Ce strategii au partidele și care sunt cei mai avantajați candidați. ANALIZĂ

Diana Şoşoacă va influenţa cursa prezidenţială chiar şi în absenţă, după ce Curtea Constituţională i-a respins candidatura pentru Cotroceni.  

Un an de război în Gaza, în imagini. Cum s-a ajuns la masacrul de pe 7 octombrie 2023 | GALERIE FOTO
Un an de război în Gaza, în imagini. Cum s-a ajuns la masacrul de pe 7 octombrie 2023 | GALERIE FOTO

La 7 octombrie 2023, Israelul a fost victima unui atac terorist al Hamas de o amploare fără precedent. A fost o ofensivă pentru care statul israelian nu era pregătit, serviciile sale de informaţii respingând din start ameninţarea.

CTP îl compară pe Mircea Geoană cu Vadim Tudor, după ce a spus că alegerile vor fi fraudate. „Se teme”
CTP îl compară pe Mircea Geoană cu Vadim Tudor, după ce a spus că alegerile vor fi fraudate. „Se teme”

Gazatarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a criticat reacția lui Mircea Geoană la investigația internațională în care se spune că un coordonator al campaniei sale a fost un partener de afaceri cu un propagandist rus și l-a comparat cu Vadim Tudor.