Bucurestenii vor avea apa calda, insa, momentan, doar pana saptamana viitoare. Elcen va plati o mica parte din datorie

Dată publicare: 27-09-2016 07:38
Dată actualizare: 30-09-2016 07:22


Cei 1.250.000 de bucuresteni racordati la sistemul de termoficare ar putea ramane de astazi fara apa calda!

UPDATE 11:30 Producatorul de energie Elcen urmeaza sa plateasca marti 6 milioane de lei catre Romgaz, pentru gazele livrate, din datoria totala de 319 milioane lei, bani care vor ajunge pentru gazele necesare in aceasta saptamana, astfel incat bucurestenii vor avea apa calda, au declarat, pentru News.ro, reprezentantii Elcen. Masura a fost convenita intr-o sedinta de cateva ore care a avut loc la sediul Ministerului Energiei, la care au participat reprezentanti ai Romgaz si ai Elcen.

Marti dimineata insa Ministerul Energiei a anuntat ca in urmatoarele sapte zile cel putin furnizarea de apa calda in Capitala nu va fi intrerupta. La randul sau, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat marti asigurari ca nu se pune problema opririi de agent termic, intrucat acest lucru ar fi ilegal.

Reprezentantii Elcen spun ca masura este valabila pana saptamana viitoare, cand trebuie cautate alte solutii.

"In aceasta perioada factorii responsabili trebuie sa gaseasca o solutie", au declarat oficialii Elcen, referindu-se la conducerea Ministerului Energiei si a Primariei Capitalei.

Alimentarea va fi intrerupta daca Romgaz nu va mai furniza gaze catre Electrocentrale Bucuresti, au declarat surse din cadrul producatorului de energie termica.

Situatia a aparut dupa ce ELCEN a acumulat datorii imense fata de Romgaz - 319 milioane de lei.

Reprezentantii regiei care distribuie apa calda si caldura in Bucuresti au sustinut ca nu au cum sa plateasca, deoarece, la randul sau, RADET le datoreaza bani. Ambele societati au depus cererile de intrare in insolventa.

Solutia ar putea veni insa de la Ministerul Energiei. Directorul general al producatorului de energie ELCEN, Marcel Nicolaescu, a declarat luni seara, pentru News.ro, ca marti este programata o sedinta la Minister, alaturi de reprezentantii Romgaz, pentru a gasi impreuna o varianta ca bucurestenii sa nu ramana totusi fara apa calda.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO