Insulele de colectare a deșeurilor din Oradea le dau bătăi de cap oamenilor. Trapele nu se deschid, unii nu ajung la ele
Poliţiştii locali din Oradea au dat zeci de avertismente celor care aruncă gunoaie în afara insulelor digitalizate de colectare - cel mai nou sistem implementat în câteva oraşe de la noi.
Deşi aceste eco-insule ar urma să ajute la păstrarea curăţeniei, deseori oamenii nu utilizează cartelele, ori trapele de deschidere se blochează. Aşa că resturile sunt abandonate alături.
Muncitorii de la salubrizare găsesc în fiecare zi zeci de pungi aruncate lângă containerele metalice. Unii spun că trapele nu se deschid, alții că nu ajung la ele.
Alegeri 2024
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
19:35
Peste un milion de tineri vor vota pentru prima dată la alegerile prezidențiale. „Este arma noastră”
15:04
Traian Băsescu: ”Susțin Forța Dreptei în folosul doamnei Lasconi. Pe Geoană, dacă îl zdruncin puțin, își pierde busola!”
Femeie: „O prostie mai mare nu se putea.”
Femeie: „Chiar mă uitam că sunt persoane destul de mici de înălțime și nu știu cum ajung. Eu zic că până se obișnuiește lumea e mai greu, dar pe urmă sunt mult mai utile.”
Laura Dărăban, purtător de cuvânt al operatorului de salubritate: „Din păcate, depozitările ilegale pe lângă ecoinsule apar zilnic, ceea ce înseamnă că petrecem de două ori sau poate chiar de 3 ori mai mult timp pentru igienizarea zonei limitrofe.”
Eco-insulele sunt administrate de Primărie.
Mirela Macra, purtător de cuvânt Primăria Oradea: „La aplicarea cartelei, oamenii se grăbesc și pun cartela, ținând-o prea puțin, însă este nevoie de minim 5 secunde . E foarte important ca sacii să fie dimensionați corect, adica să aibă 35 de litri.”
Manuela David, șefa unor asociații de proprietari: „Cel mai bine ar fi să se instaleze camere de luat vederi și să facă razii poliția locală. Trebuie s-aplice amenzi, ca să se învețe oamenii...”
Pentru că sistemul abia a fost introdus, Poliția Locală a dat, deocamdată, 40 de avertismente și o singură amendă. În Oradea sunt funcționale 35 de insule, fiecare având câte 5 containere, pentru fiecare fracție de gunoi.
Alte 240 de insule urmează să fie montate. Costul unei astfel de instalații se ridică la 9300 de euro.