Instituțiile din România în care este interzis accesul fără certificat verde sau test negativ

Ultima actualizare: 26-10-2021 22:03

Implementarea noilor restricții în instituțiile publice, merge, și nu prea. Certificatul verde este obligatoriu. Acolo unde activitatea se poate desfășura afară, instituțiile au amenajat birouri.

Sunt însă și situații, în care acest lucru este imposibil, cum se întâmplă la direcțiile pentru permise și înmatriculări, din întreaga țară, dar și la finanțele publice. În schimb, la casele de pensii, pentru tot ce înseamnă ridicare de pensii, indemnizații, și ajutoare, accesul este fără restricții.

La Direcția pentru Permise și Înmatriculări București, doi polițiști stau la intrare și scanează certificatul digital pentru fiecare persoană care vrea să între în instituție.

Indiferent de cât de urgentă ar fi o problemă, cine nu e vaccinat, trecut prin boală sau testat negativ, nu trece.

Reprezentanții instituției ne-au explicat că nu pot organiza afară un ghișeu pentru că infrastructura logistică nu permite acest lucru. Spațiul de afară ar trebui conectat la baza națională de date.

În toată țara, la direcțiile de permise și înmatriculări, va veți confrunta cu această problemă. Prin urmare, cine nu are un certificat digital, trebuie să vină neapărat cu un test negativ.

Și la finanțe publice situația este similară. În Sectorul 2, de exemplu, este imposibil de organizat un birou în aer liber. Din mai multe motive: conectarea la sistemul intern este o problemă, dar și faptul că aici nu există curte interioară, iar spațiul ar putea fi organizat doar pe trotuar. În funcție de situație, agentul de pază le preia actele celor care nu pot intra în clădire.

În schimb la Sectorul 4, unde luni reporterii au reușit să intre în instituție fără restricții, marți nu a mai fost posibil. Într-un foișor funcționează serviciile urgente: decese și certificate de naștere, iar în curte au fost aduse mai multe birouri, pentru că oamenii să nu mai completeze documente pe genunchi sau lipind foile de perete. Iar funcționarii ștergeau de zor mobilierul.

La Casele de Pensii, de pildă, resticțiile privind accesul în instituție au fost ridicate, după modificarea hotărârii guvernamentale. Astfel, pentru ridicarea de pensii, indemnizații și ajutoare, accesul va fi liber, fără restricții. Aceeași regulă, se aplică și la Poștă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO