Imagini emotionante la inmormantarea militarului roman mort in Afganistan. Sute de persoane au venit sa-si ia ramas-bun

Ultima actualizare: 06-04-2014 07:01

Este zi de doliu in Armata Romana. Sublocotenentul Claudiu Vulpoiu, care si-a pierdut viata duminica, intr-o misiune in Afganistan, a fost inmormantat joi, la Craiova. Camarazii de arme i-au dat onorul.

In urma lui, au ramas distrusi parintii, sotia si o fetita de numai un an si jumatate, care va afla doar din povesti despre sacrificiul tatalui ei.

Sute de persoane i-au spus joi ramas bun lui Claudiu. De fata au fost vice-premierul Gabriel Oprea si ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Cea mai mare durere ramane insa tot a familiei. Sotia militarului a tinut la piept drapelul Romaniei ca pe o ultima amintire de la Claudiu.

Unchiul barbatului a reusit cu greu sa rosteasca un discurs.

Constantin Ciurlau, unchiul militarului mort in misiune: "Doresc insa sa il asigur pe Claudiu, in fata lui Dumnezeu si in fata dumneavoastra, ca dragostea noastra il insoteste in eternitate..."

Trupul neinsufletit a fost inhumat cu onoruri militare. Colegii din Batalionul "Neagoe Basarab" din Craiova au tras mai multe salve. Parca pentru a deschide cerul pentru Claudiu.

Sublocotenentul post-mortem Claudiu Vulpoiu a murit duminica, in timp ce patrula pe o autostrada din provincia Zabul, in Afganistan. O masina incarcata cu explozibili a intrat direct in transportorul blindat in care se afla militarul.

In urma atentatului, alti cinci luptatori au fost raniti si au ajuns la spital. Doi dintre ei au fost externati deja si se afla in baza militara din Kandahar. Ceilalti trei au fost transferati ieri intr-un spital din Germania.

Claudiu ar fi implinit peste o luna 36 de ani. El isi va dormi somnul de veci langa Costica Stefanescu, fostul mare capitan al Universitatii Craiova.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO