Infecțiile respiratorii au scăzut cu 70% față de anul trecut. Câte cazuri de gripă s-au înregistrat

28-01-2021 17:23


Infecțiile respiratoare au scăzut cu 70% față de anul trecut. Câte cazuri de gripă s-au înregistrat

Infecțiile respiratorii non-COVID sunt mult mai puține față de perioada similară a anului trecut, cu un procent de 70%. La fel cazurile de gripă sunt insignifiante.

 

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute raportate în România a fost de 30.969, în perioada 18 - 24 ianuarie, la nivel naţional, înregistrându-se mai puţine îmbolnăviri faţă de aceeaşi săptămână a anului trecut cu 69,9%, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, numărul de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost cu 69,9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (102.981) şi cu 0,5% mai redus comparativ cu cel din săptămâna anterioară (31.126).

De altfel, în săptămâna 18 - 24 ianuarie au fost raportate la nivel naţional 15 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 3.645 de cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului anterior.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal şi nu au fost confirmate cazuri noi de gripă.

"De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul patru cazuri de gripă: un caz gripă cu virus AH1, un caz gripă A nesubtipat, două cazuri gripă cu virus B", precizează sursa citată.

Până la data de 24 ianuarie au fost vaccinate antigripal 2.017.725 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO