Individ necunoscut, filmat când fură voturile din arhiva judecătoriei Mizil. Un candidat reclamase fraudarea alegerilor

Dată publicare: 01-03-2021 16:16
Dată actualizare: 01-03-2021 18:13


Sute de buletine de vot de la alegerile locale din comuna Ciorani, judeţul Prahova, au fost furate în toiul nopţii din arhiva judecătoriei Mizil.

Documentele se aflau acolo după ce unul dintre candidaţi a contestat rezultatul scrutinului şi a depus plângere penală pentru fraudarea alegerilor.

Arhiva judecătoriei Mizil se află chiar în centrul oraşului, însă asta nu l-a împiedicat pe un individ, rămas deocamdată necunoscut, să intre şi să ia o geantă plină cu buletine de vot. O cameră de supraveghere a surprins doar o parte din moment spun procurorii.

Reporter: Practic a plecat cu sacii de voturi?
Sorin Gortan, prim procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil: Cu o geantă. Există o cameră de luat vederi în incintă, însă acea persoană a demontat-o, a făcut-o inutilizabilă.

Localnic: Dezastru! Nu-i poliţie comunitară, nu-i nimic.
Reporter: Dar poţi să intri aşa?
Localnic: Păi dacă uite poarta, se deschide ailaltă la clădirea aia mare, aţi văzut cum e la primăria aia veche. Nu face nimeni nimic.

Sacii cu buletinele de vot din Ciorani au ajuns să fie depozitaţi la Mizil la scurt timp după alegerile locale din septembrie, anul trecut. Atunci, candidatul la funcţia de primar, clasat pe ultimul loc, cu 52 de voturi, a reclamat fraudarea alegerilor. Triumfătorul obținuse 2102 voturi.

Florian Nichita, viceprimar Ciorani: "Sunt şocat, sunt uimit, nu înţeleg de ce cineva ar avea interesul să facă aşa ceva pentru că diferenţa a fost foarte mare la alegerile din toamnă, atât la primar cât şi la celelalte categorii de alegeri şi tocmai nu văd rostul să se facă aşa ceva."

Localnic: "Primarul nostru e om corect, nu face aşa ceva. Mai e normal ceva în ţara asta? Spuneţi-mi mie. Nu e normal."

Acum pe lângă dosarul penal întocmit pentru falsificarea documentelor şi eviden'elor electorale, procurorii fac cercetări şi pentru violarea sediului profesional şi sustragere de înscrisuri ofciale.

Tags: mizil, voturi,


VIDEO PROTVPLUS.RO