Cod portocaliu de vreme rea. Sute de localități fără curent, multe mașini distruse
Întreaga ţară este, duminică, până la ora 18.00, sub incidenţa unei informări meteorologice de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei, pentru opt judeţe fiind emisă avertizare cod portocaliu.
UPDATE 17:45: Pompierii din Mehedinți au venit în ajutorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, pentru a ajunge la un pacient
Pompierii militari din Strehaia au ajutat personalul medical de pe o ambulanţă să ajungă duminică la un pacient, după ce nu a mai putut înainta cu maşina, din cauza stratului de zăpadă de pe drum.
„Un echipaj de pompieri din cadrul Staţiei Strehaia a intervenit cu o autospecială de intervenţie, în localitatea Comanda, în sprijinul echipajului SAJ. Ambulanţa SAJ s-a deplasat la o urgenţă medicală, la o persoană care acuza dureri în piept, dar s-a oprit la o distanţă de aproximativ doi kilometri, nereuşind să ajungă la pacient, pentru că drumul era acoperit de zăpadă", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta" al judeţului Mehedinţi, Elena Tîrcă.
Pompierii au transportat, cu autospeciala, personalul medical, pentru a putea să ajungă la persoana bolnavă, după care au fost duşi cu toţii până la ambulanţa SAJ, în vederea deplasării la spital.
Pompierii mehedinţeni au mai intervenit, duminică, pentru deblocarea unui autoturism înzăpezit pe drumul comunal 20, din localitatea Gârniţa. În autoturism se aflau două persoane, dintre care una dependentă de insulină. Tot ca urmare a fenomenelor meteorologice severe, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă total sau parţial în 20 de localităţi, pentru remediere acţionând în teren echipaje specializate ale distribuitorului de energie electrică.
UPDATE 16:45: UPDATE 16:40: Trafic îngreunat pe toate drumurile naţionale; pe DN 6 se circulă dirijat
Pe DN 6, pe tronsonul dintre Armeniş şi Domaşnea, se circulă dirijat duminică, în urma căderilor masive de zăpadă din ultimele 24 de ore, care afectează judeţul Caraş-Severin. Şi pe celelalte drumuri naţionale din judeţ traficul rutier este îngreunat.
„Avem foarte multe apeluri din trafic, prin 112. Doar în ultimele două ore, au fost înregistrate 40 de astfel de apeluri. Cauza principală o constituie defecţiuni la vehicule mari, care blochează câte o bandă de circulaţie. În teren sunt şapte echipaje de Poliţie, care acţionează în prezent pe DN 6, sub conducerea Serviciului rutier. Tot acolo sunt şi 11 utilaje de deszăpezire. La momentul actual se circulă dirijat, dar timpii de aşteptare sunt mari", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Adrian Jurjică.
Potrivit acestuia, nu aplicarea de sancţiuni reprezintă o prioritate pentru poliţişti rutieri, ci fluidizarea şi siguranţa traficului. Duminică, de la ora 10.00, au fost aplicate totuşi patru sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute tot atâtea certificate de înmatriculare, toate la TIR-uri.
UPDATE 16:30: Şapte localităţi din judeţul Buzău şi una din Dâmboviţa nu au energie electrică
Alimentarea cu energie electrică era întreruptă duminică, la ora 14:00, în şapte localităţi din judeţul Buzău şi într-o localitate din Dâmboviţa, potrivit unui comunicat al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Muntenia Nord, postat pe site-ul companiei.
Aceasta ca urmare a condiţiilor meteo din aceste zone, respectiv ninsori abundente şi viscol. În judeţul Buzău, compania acţionează cu 14 echipe de intervenţie, iar în judeţul Dâmboviţa sunt opt echipe pe teren, care lucrează la remedierea defecţiunilor apărute.
Situaţia s-a îmbunătăţit faţă de ora 10:00, când în judeţele deservite de distribuitorul Muntenia Nord erau 21 de localităţi care nu primeau curent.
„Intervenţiile echipelor SDEE Muntenia Nord vor continua până la alimentarea integrală a tuturor zonelor afectate. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi asigurăm toţi utilizatorii reţelei că depunem toate eforturile pentru alimentarea cu energie electrică în condiţii normale, conform schemei de funcţionare", au precizat reprezentanţii distribuitorului.
UPDATE 16:00: Cursurile şcolare vor fi suspendate luni în tot judeţul Gorj, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Potrivit sursei citate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, duminică, suspendarea cursurilor şcolare la nivelul judeţului Gorj din cauza drumurilor impracticabile şi a previziunilor meteorologice pentru perioada următoare.
Totodată, duminică după-amiaza, peste 28.000 de consumatori din 40 de localităţi nu aveau curent electric.
UPDATE 15:20: Restricție de tonaj pe DN 66 (7,5 tone) între Bumbești Jiu și Petroșani.
Din cauza zăpezii apoase care a încărcat ramurile arborilor de pe DN 66 între localitățile Bumbești Jiu și Petrosani (km 95+500 – km 126+000), CNAIR si Poliția Rutieră au instituit restricție de circulație pentru autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe acest sector de drum, informează CNAIR.
„Precizăm că pe acest sector de drum există posibilitatea ca autovehiculele grele să agațe ramurile încărcate cu zapadă ale copacilor, astfel blocând drumul.”
Măsura a fost instituită îndeosebi pentru evitarea riscului de accidente rutiere grave și crearea de blocaje în trafic, cât și pentru a permite utilajelor CNAIR să intervină.
„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, transmit repezentanții CNAIR.
UPDATE 15:00: Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a dispus trimiterea a opt generatoare de curent electric în localităţile din judeţele Timiş şi Caraş-Severin unde, din cauza vremii nefavorabile, se înregistrează probleme în alimentarea cu energie electrică.
În judeţul Timiş vor ajunge containere pentru iluminat de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Arad, Hunedoara, Alba şi Bihor, în timp ce judeţul Caraş-Severin va fi ajutat de inspectoratele Gorj, Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi.
UPDATE 14.30: Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă în județele Dolj, Gorj şi Mehedinţi
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere avertizează că, duminică, ninge abundent în judeţele Dolj, Gorj şi Mehedinţi, iar traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă.
”Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, au transmis reprezentanţii CNAIR.
Potrivit acestora, este nevoie de atenţie sporită în judeţele Dolj, Gorj şi Mehedinţi, unde ninge abundent.
În toate judeţele s-au înregistrat, însă precipitaţii sub formă de ninsoare, drumarii intervenind pentru curăţarea şoselelor.
UPDATE 14.00: Stare de criză în vestul ţării după ce aproape 200 de localităţi nu sunt alimentate cu electricitate
E-Distribuţie Banat a declarat stare de criză în vestul ţării, după ce aproape 200 de localităţi au rămas fără curent electric din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. În total, 75 de echipe se află pe teren, pentru a remedia situaţia, însă pătrunderea în zonele cu avarii este dificilă.
UPDATE 13.50: Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiș solicită suspendarea cursurilor din judeţ, luni şi marţi
Școlile și grădinițele din județul Timiș vor fi închise luni și marți, după codul portocaliu de vreme rea. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au solicitat prefectului de Timiș Eva Andreaș închiderea școlilor în Timiș, scrie tion.ro.
UPDATE 13.40: Situația, până la această oră, în județul Hunedoara
Peste 11.400 de locuinţe din 24 de localităţi ale judeţului Hunedoara au rămas duminică fără energie electrică din cauza defecţiunilor apărute pe reţele ca urmare a ninsorilor abundente căzute în ultimele două zile, zăpada afectând şi circulaţia pe DN7 şi DN66, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.
Pentru remedierea avariilor apărute la reţelele de curent electric în teren acţionează 16 echipe ale companiei de electricitate Enel.
Echipe ale pompierilor militari din Ilia, Deva, Petroşani şi Hunedoara, precum şi echipaje ale Secţiei de Drumuri Naţionale au intervenit duminică pentru îndepărtarea crengilor şi arborilor căzuţi pe DN7, pe mai multe porţiuni între localităţile Burjuc şi Zam, pe DN 76, în localitatea Vălişoara, pe DN 66, la intrare în comuna Băniţa, şi pe DJ 668 la Valea Sângeorgiului.
Circulaţia pe aceste drumuri a fost întreruptă până când echipajele au reuşit să debiteze copacii şi să scoată bucăţile în afara carosabilului.
De asemenea, pompierii din oraşul Petrila au intervenit pentru degajarea unui stâlp de curent căzut pe un autovehicul.
"Pe drumurile naţionale din judeţul Hunedoara acţionează 37 de utilaje de deszăpezire. Nu sunt drumuri închise sau blocate din cauza zăpezii", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.
Pe drumurile judeţene, circulaţia se desfăşoară lent, în condiţii de iarnă. Drumarii acţionează cu maşini dotate cu pluguri şi cu material antiderapant, dar intervenţiile se desfăşoară cu dificultate din cauza stratului consistent de zăpadă depus pe carosabil, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.
În Valea Jiului au căzut ninsori abundente, astfel că stratul de zăpadă măsoară între 40 şi 60 de centimetri în staţiunile montane. Pentru fluidizarea traficului spre acestea, utilajele de intervenţie acţionează atât pe DJ 664A Lupeni - Straja, pentru acces în staţiunea Straja, cât şi pe DJ 709F Slătinioara - Cabana Rusu, drum care asigură accesul spre staţiunea Parâng.
Spre Cabana Rusu pot urca, deocamdată, doar maşinile cu tracţiune integrală şi maşinile echipate corespunzător pentru iarnă.
UPDATE 13.20: Situația, până la această oră, în județul Vrancea
Circa 1.000 de locuitori au rămas fără curent electric în Vrancea în urma fenomenelor meteorologice din ultimele 24 de ore, din cauza crengilor căzute pe reţelele de alimentare cu energie electrică, defecţiunile fiind remediate, potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
"În urma fenomenelor meteorologice manifestate în ultimele 24 de ore, s-au produs avarii în reţelele de alimentare cu energie electrică din judeţ din cauza crengilor căzute în reţea", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonier Cristina Pârvu.
Ea a precizat că au fost afectate 266 de persoane din cartierul Satu Nou din oraşul Panciu şi 668 din satele Ciorăşti, Spătăreasa şi Codreşti, comuna Ciorăşti.
UPDATE 13.15: Situația, până la această oră, în Maramureș
Copacii doborâţi sub greutatea zăpezii apoase căzute în ultimele ore au lăsat fără energie electrică mai multe localităţi rurale şi urbane din judeţul Maramureş, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Dan Bucă.
Potrivit acestuia, ninsorile au afectat trei linii de tensiune medie integral şi trei linii de tensiune medie parţial, respectiv 93 posturi de transformare.
"Sunt afectate privind alimentarea cu energie electrică 27 localităţi urbane şi rurale. În municipiul Baia Mare, zona Ferneziu, în Tăuţii Măgherăuş, Buşag, Nistru, Şomcuta Mare, Finteuşu Mare, Lucăceşti, Fersig, Boiu Mare, Valea Chioarului, Fericea, Prislop, Vălenii Şomcutei, Curtuiuş, Coroieni, Baba, Peteritea. Toate echipele de intervenţie a societăţii Electrica sunt în teren şi se lucrează pentru remedierea deficienţelor apărute", a spus Dan Bucă.
Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe drumurile din judeţ.
"Ninge pe arii extinse în judeţ. Vizibilitatea este bună în trafic. Vântul prezintă intensificări de până la 35 km/h pe DN18, în Pasul Prislop din Munţii Pietrosul Rodnei", a precizat Dan Bucă.
Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au interveni cu 31 de utilaje şi au împrăştiat 405 de tone sare. De asemenea, s-a acţionat cu clorură (0,5 tone) pe DN 18, în Pasul Prislop.
Pe drumurile judeţene, naţionale şi comunale stratul de zăpadă frământată depus măsoară între 0,5 cm şi 2 cm, iar pe unele porţiuni se poate întâlni polei. Totodată, lucrătorii care administrează cei peste 800 km de drumuri judeţene au intervenit, duminică, pe toate traseele cu 31 de utilaje şi împrăştiat 830 tone de material antiderapant.
Grosimea stratului de zăpadă măsura 13 cm la Vârful Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei.
În localităţi, în afara părţi carosabile, stratul de zăpadă este de 9 cm în Baia Mare, 15 cm la Sighetu Marmaţiei, 20 la Cavnic, Borşa şi Ocna Şugatag, 10 cm la Târgu Lăpuş, 25 cm la Firiza, 22 cm la Băiuţ, 21 cm la Bicaz, 18 cm în Baia Sprie şi 11 cm la Vişeu de Sus.
Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost uşor variabile. S-a format gheaţă la mal pe râurile Vaser, Ruscova, Botiza şi Mara. Curg sloiuri de gheaţă pe râurile Iza şi Mara.
UPDATE 12.55: Bihor: Zeci de localităţi au rămas fără curent electric
Peste 28.000 de locuitori din 79 de localităţi bihorene situate majoritar în sud-estul judeţului nu au curent electric, din cauza căderilor de zăpadă, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, maiorul Camelia Roşca.
"Ca urmare a fenomenelor meteo, sunt afectate şase linii de medie tensiune, 19 sunt parţial afectate, 243 de posturi de transformare sunt nealimentate, iar 79 de localităţi şi 28.000 de locuitori nu au curent electric. În momentul de faţă, Electrica acţionează cu 21 de echipe pentru înlăturarea deficienţelor şi remedierea avariilor", a precizat Roşca.
Nu sunt drumuri blocate din cauza zăpezii, se circulă în condiţii de iarnă, 21 de utilaje de deszăpezire acţionează pe DN1 şi 25 de echipaje pe drumurile judeţene.
Între localităţile fără electricitate se numără oraşul Aleşd.
Tot din cauza zăpezii, un copac a căzut pe o alee în municipiul Beiuş, situaţia fiind remediată de pompieri.
UPDATE 12.45: Accident pe DN 6, în Caraș-Severin, după ce un TIR a derapat
Traficul rutier pe DN 6, în judeţul Caraş-Severin, este oprit, duminică, pe segmentul Armeniş - Sadova Veche, după ce un TIR care a derapat s-a aşezat de-a curmezişul drumului.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Caraş-Severin, Dinu Nicorici, a declarat, duminică, pentru News.ro, că DN 6 este blocat după ce un TIR a derapat.
”Un TIR a derapat şi a blocat ambele sensuri de mers pe DN6. Deocamdată utilajele nu au ajus în zona accidentului, urmând ca atunci când vor sosi să tragă TIR-ul pe direcţia de mers”, a declarat Dinu Nicorici.
Accidentul a avut loc între localităţile Sadova şi Armeniş, fără a se înregistra victime. Două echipaje de poliţişti se află la locul accidentului.
UPDATE 12.00: Risc de avalansă la Bâlea Lac
Meteorologii au emis informare de risc mare, de gradul patru din cinci, de producere de avalanşe la Bâlea Lac, la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, unde se înregistrează un strat de zăpadă de 104 centimetri, potrivit Centrului Meteorologic Transilvania-Sud.
"La altitudini de peste 1.800 de metri, (...) pe numeroase pante suficient de înclinate, chiar şi spontan, se pot declanşa avalanşe de dimensiuni medii şi mari, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de slabe", avertizează meteorologii.
Potrivit sursei citate, sub altitudinea de 1.800 de metri în zona turistică Bâlea se înregistrează un risc moderat, de gradul doi din cinci, de producere de avalanşe.
Accesul în zona turistică Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă. Până la Bâlea Cascadă, turiştii pot merge cu maşinile pe Transfăgărăşan, şoseaua fiind deszăpezită, însă se circulă în condiţii de iarnă.
UPDATE 11.50: Situația zborurilor până în acest moment
Mai multe zboruri a fost anulate pe Aeroportul Internațional Timișoara din cauza condițiilor meteo.
UPDATE 11.45: Întârzieri record la CFR
Sunt probleme mari și pe căile ferate din mai multe județe. Trenul de la Budapesta spre Bucureşti are întârziere aproape 8 ore şi jumătate. CFR a anunţat plecarea trenului IR 1696 din Drobeta Turnu Severin, după ce a stationat in st. Orșova.
UPDATE 11.30: Mai multe localități din Sălaj au rămas fără curent electric
Trei localităţi din Sălaj - Biuşa, Horoatu Cehului şi Aluniş - cu un total de 576 consumatori au rămas fără alimentare cu energie electrică ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele ore.
"Căderile masive de zăpadă au afectat două linii electrice, respectiv linia Răstoci, cu localităţile Şimişna, Ruş şi Fântânele - 849 consumatori şi linia Cehu Silvaniei, cu localităţile Biuşa, Horoatu Cehului şi Aluniş - 576 consumatori, care au rămas fără energie electrică. Echipele de intervenţie au reuşit repunerea în funcţiune a liniei Răstoci, în acest moment intervenindu-se pentru repunerea în funcţiune a liniei Cehu Silvaniei", se arată într-o informare de presă dată publicităţii duminică de Instituţia Prefectului Sălaj.
Potrivit sursei citate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj s-a întrunit duminică, la sediul Instituţiei Prefectului.
"La ora transmiterii acestei informări, la nivelul judeţului Sălaj nu există drumuri blocate şi nici nu s-au înregistrat evenimente rutiere, dar pe unele artere se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă. Pe drumurile naţionale se intervine cu 26 de utilaje, dintre care cinci în zona Meseş. Pe drumurile judeţene intervin, după caz, utilaje ale autorităţilor locale sau ale firmelor cu care au fost contractate lucrările de întreţinere a drumurilor pe timpul sezonului rece", se precizează în informarea citată.
UPDATE 10.50: 60 de localități din Timiș au rămas fără curent electric
În judeţul Timiş, aflat sub cod portocaliu de ninsori abundente, un număr de 60 de localităţi sunt total sau parţial nealimentate cu energie electrică. Pompierii au intervenit în 140 de situaţii de urgenţă în ultimile 24 de ore, iar drumurile naţionale şi cele judeţene sunt greu practicabile.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, duminică a fost convocat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a intervenţiei şi Grupa Operativă ISU Timiş.
Astfel, în ultimele 24 de ore, ISU Timiş a intervenit în peste 140 de situaţii de urgenţă, dintre care: 4 incendii, 94 degajări de copaci sau crengi căzuţi pe autoturisme şi partea carosabilă, în urma cărora au fost afectate 39 autoturisme, 32 degajări de cabluri de pe partea carosabilă, 5 stâlpi căzuţi şi 5 accidente rutiere.
La nivelul judeţului Timiş, la ora 8.00, un număr de 60 de localităţi erau parţial sau total nealimentate cu energie electrică, însumând peste 40.000 de clienţi. În prezent, pentru restabilirea energiei electrice în localităţile afectate lucrează 24 de echipe.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe drumurile naţionale şi judeţene şi pe sectorul de autostradă, s-a acţionat astfel: pe sector autostradă cu 60 utilaje, pe drumurile naţionale cu 42 de utilaje, iar în municipiul Timişoara cu 8 autobasculante cu lamă şi sărăriţă şi două buldoexcavatoare.
Drumurile naţionale şi judeţene sunt greu practicabile.
Autorităţile recomandă cetăţenilor să utilizeze autoturismul doar dacă este strict necesar. Celor care pleacă la drum în această perioadă, li se recomandă să aibă autoturismele echipate corespunzător, să se intereseze asupra stării drumurilor înainte de pornire şi să respecte semnalele ori restricţiile autorităţilor.
Patru copaci au căzut peste mai multe maşini în municipiul Satu Mare din cauza greutăţii zăpezii, a informat duminică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş.
Potrivit pompierilor, în urma ninsorii abundente, au căzut patru copaci pe mai multe autoturisme aflate pe Străzile Albumului, Octavian Goga, Belşugului şi pe Aleea Crizantemei, fiind nevoie de intervenţia echipajelor pentru îndepărtarea acestora.
De asemenea, pompierii au intervenit la un incendiu cauzat de un scurtcircuit, fiind solicitat şi un echipaj de la Electrica.
Judeţul Satu Mare se află până duminică la ora 15,00 sub cod galben de vreme severă imediată
UPDATE ORA 10.00: Situația în țară până la această oră
Peste 150 de arbori doborâți din cauza vântului și a zăpezii. Efecte de vreme rea în 16 județe și Capitală.
Pompierii militari alături de reprezentanții autorităților locale și utilajele administratorului de drum au acționat pentru deblocarea a peste 40 de autovehicule care nu mai puteau înainta din cauza zăpezii.
De asemenea, în cursul zilei de sâmbără s-a intervenit pentru degajarea de pe autoturisme sau carosabil a peste 150 de arbori și 15 stâlpi doborâți din cauza căderilor de zăpadă și vântului puternic.
În județele Hunedoara, Ialomița și Teleorman s-a intervenit cu autofreze la deschiderea drumului pentru ca trei ambulanțe să poată ajunge ajunge la cazurile medicale.
În județul Prahova, pe raza localității Slănic, autoritățile locale au intervenit pentru preluarea a 46 de persoane aflate într-un autocar care nu mai putea înainta. Toți pasagerii au fost transportați cu un microbuz la hotelul unde erau cazați, iar autocarul va fi coborât atunci când condițiile de drum vor permite.
În județul Olt, pompierii militari au intervenit pentru deblocarea și repunerea pe roți a unui autocar răsturnat între localitățile Salcia și Pleșoiu. Salvatorii au îndepărtat zăpadă care bloca accesul către persoanele din interior, au evaluat medical toți ocupanții și au evacuat pasagerii, în condiții de siguranță.
Până la finalizarea misiunii de repunere a autocarului pe carosabil, cele 29 de persoane au fost transportate la școala din localitatea Slătioara. Ulterior toți pasagerii și-au continuat deplasarea către destinație, cu același autocar.
Din cauza crengilor căzute pe liniile de cale ferată, traficul feroviar din județul Caraș Severin a fost întrerupt temporar. Persoanele aflate în trenurile oprite au fost preluate de autocare și transportate în localitățile de distinație.
În municipiul Timișoara, echipajele ISU au intervenit pentru degajarea a 94 copaci căzuți pe carosabil și pe autovehicule, precum și pentru înlăturarea a stâlpilor de electricitate și cablurilor electrice desprinse din cauza vântului.
În continuare, unitățile IGSU funcționează cu efective mărite, iar echipajele de salvatori rămân mobilizate pentru a putea acționa rapid în zonele afectate de ninsori.
ORA 08.20: 15.000 de familii din Buzău au rămas fără energie electrică
15.000 de familii din 20 de comune din Buzău nu au, duminică dimineaţă, energie electrică în gospodării, în unele cazuri avariile fiind de aproape 24 de ore.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cozma, dacă sâmbătă seara erau circa 18.900 de abonaţi fără curent, mulţi din zona de câmpie, duminica mai sunt nealimentaţi circa 15.000.
Echipele de la Electrica sunt în continuare pe teren şi încearcă să remedieze avariile provocate în majoritatea cazurilor de vântul care a suflat cu putere.
În judeţul Buzâu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a plouat, iar temperatura a fost de 1-2 grade Celsius.
Recomandăm cetățenilor să urmărească permanent atenționările transmise de autorități, să se informeze asupra stării drumurilor și să își echipeze autoturismele pentru circulația în regim de iarnă. De asemenea, recomandăm persoanelor care vor să urmeze trasee montane să fie echipate corespunzător și să evite zonele cu vizibilitate redusă.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Agerpres, News.ro, Pro TV
Etichete: isu, viscol, cod vreme rea,
Dată publicare:
16-12-2018 10:43