Trenuri cu întârzieri de 10 ore. Cele blocate în stații, repuse în funcțiune

Ultimul update: Duminica 16 Decembrie 2018 17:24
Data publicarii: Duminica 16 Decembrie 2018 08:18
Categorie: Actualitate

Probleme mari pe căile ferate din toată ţara, trenurile având înârzieri chiar şi de câteva ore.

UPDATE 17:15: Trenurile oprite pe traseele afectate de vremea nefavorabilă au început să fie reînscrise în circulaţie

Secţiile de cale ferată Vărădia - Săvârşin, Bărbăteşti - Musculeşti, Copăcioasa - Lunca Budieni şi Caransebeş - Lugoj au fost redeschise în jurul orei 17:00, iar trenurile oprite în staţiile de pe trasee vor fi treptat reînscrise în circulaţie, informează CFR SA.

În continuare se intervine cu drezine şi personal de specialitate pe intervalul de staţii Valea Sadului - Livezeni, însă trenurile care aveau trasat graficul de circulaţie prin această zonă vor fi redirecţionate pe rute ocolitoare.

Conform CFR Sa, vor ajunge cu întârziere la destinaţie trenurile: IR 1696/1695/1692 Timişoara Nord - Bucureşti Nord (retur), IR 1765 Iaşi - Timişoara, IR 1822/1821 Arad - Bucureşti Nord (retur), Tren 347-2/472-1/473-2/72-1 Curtici - Bucureşti Nord (retur), IR 1824 Simeria - Bucureşti Nord, IR 1836 Cluj - Bucureşti Nord, R 2031/2705 Petroşani - Arad şi R 9572 Timişoara - Caransebeş.

„În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţa celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje, astfel încât să menţinem operaţional traficul pe toate magistralele", precizează reprezentanţii companiei.

UPDATE 16:30: Mai multe trenuri care ar fi trebuit să ajungă, duminică, în Gara de Nord din Capitală au întârzieri de până la 10 ore.

Puteți vedea toate trenurile cu întârzieri din Gara de Nord aici.

UPDATE 14:30  Şase trenuri de călători erau afectate, la ora 14:00, din caza deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, informează CFR SA, care precizează că 10 drezine pantograf acţionează pe calea ferată în sud-vestul ţării. Este vorba despre trenurile IR 1696/1695 Timişoara Nord - Bucureşti Nord (retur), care trebuia să ajungă la destinaţie la 8:25, IR 1692 Timişoara Nord - Bucureşti, cu ora de sosire în Gara de Nord la 14:42, IR 1822/1821 Arad - Bucureşti Nord (retur), care trebuia să ajungă la 6:16, trenul 347-2 Curtici - Bucureşti Nord, cu ora de sosire din mersul trenurilor 16:06, trenul 472-1 Bucureşti Nord - Curtici şi trenul 472-2 Curtici - Bucureşti Nord.

"Compania Naţională de Căi Ferate 'CFR' SA vă informează că echipele de intervenţie acţionează încă din cursul nopţii pe raza regionalelor Craiova şi Timişoara pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică. Peste 200 de feroviari şi 10 drezine pantograf acţionează şi la această oră la intrările în staţii, în staţii şi pe secţiile de cale ferată unde circulaţia este încă întreruptă din cauza copacilor care au rupt firele de contact şi s-au prăbuşit pe calea ferată. Drezinele pantograf acţionează în acest moment pe intervalele Vărădia - Săvârşin, Bărbăteşti - Musculeşti, Copăcioasa - Lunca Budieni, Valea Sadului - Livezeni şi Caransebeş - Lugoj pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact şi repunerea sub tensiune", se menţionează într-un comunicat al companiei.

UPDATE 14:20 Două trenuri de călători erau oprite, duminică după-amiază, în gările Strâmbuţa, la intrarea în Defileul Jiului, şi Zam, în vestul judeţului Hunedoara, din cauză că liniile de cale ferată erau blocate de copaci căzuţi, a informat Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

"Douăzeci de oameni, printre care şi un copil, aflaţi în trenul Regio 2082, oprit în gara Strâmbuţa, au fost preluaţi de pompieri şi transportaţi cu un microbuz în Petroşani. Trenul Inter Regio 100765, care circulă pe ruta Iaşi -Timişoara, staţionează în gara Zam, deoarece linia ferată este blocată de arbori căzuţi pe şine în judeţul Arad. Trenul este încălzit, iar autorităţile monitorizează pasagerii şi sunt pregătite să acorde ajutor, la nevoie", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

UPDATE 13:30 Două trenuri - de la Arad şi Timişoara spre Bucureşti - au întârzieri de 9 ore, conform tabelei din Gara de Nord . Pe locul trei în acest clasament este trenul de Budapesta, care are o întârziere de numai 8 ore şi jumătate. 

UPDATE 12:50 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată Simeria - Filiaşi este întreruptă în zona staţiei CF Livezeni (judeţul Hunedoara), după ce firul de contact s-a rupt. Trenul InterRegio 1824, care se deplasează pe relaţia Deva - Bucureşti Nord, şi-a întrerupt deplasarea.

UPDATE 12:00 Trenul de la Budapesta spre Bucureşti are întârziere aproape 8 ore şi jumătate. CFR a anunţat plecarea trenului IR 1696 din Drobeta Turnu Severin, după ce a stationat in st. Orsova. Călătorii au primit ceai şi apa plată, anunţă CFR - daune, în schumb, nu vor primi pentru întârziere - pentru că nu au dreptul la despăgubiri în această situaţie, potrivit legislaţiei româneşti.

UPDATE 10.30 Potrivit CFR, echipele de intervenție acționează în teren cu 10 drezine pantograf pe urmatoarele 4 secții de cale ferată de pe raza regionalelor Craiova și Timișoara in vederea remedierii deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică: Valea Sadului - Lainici, Lunca Budieni - Bărbătești, Valea Cernei - Turnu Severin și Vărădia -Săvârșin, unde nu există tensiune în firul de contact, din cauza copacilor căzuți pe calea ferată.

La pras 10:30, 11 trenuri de călători staționau in statiile de pe traseu si 1 tren in linie curenta (IR 1822) până la remedierea deranjamentelor si repunerea sub tensiune a liniei de contact.

UPDATE 09:00 Circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 202 Târgu-Jiu - Filiaşi este întreruptă, duminică dimineaţa, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, anunţă Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Din acest motiv, trenul InterRegio 1822, care se deplasează pe relaţia Arad - Bucureşti Nord, este oprit în linie curentă între staţiile CF Budieni şi Copăcioasa, în judeţul Gorj.

Circulaţia feroviară este întreruptă, duminică dimineaţa, pe mai multe linii din cauza vremii, peste 350 de călători aflându-se în trenurile oprite în  staţii, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, circulaţia feroviară pe magistrala 900 este întreruptă între staţiile CF Topleţ şi Valea Cernei, în judeţul Caraş-Severin, după ce mai multe crengi de copac au căzut peste firul de înaltă tensiune şi l-au rupt. Trenul IR 1696, care se deplasa pe relaţia Timişoara - Bucureşti (aproximativ 200 de călători) staţionează în linie curentă.

De asemenea, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, este oprită circulaţia feroviară pe magistrala 200, între staţiile CF Vărădia şi Zam, în judeţul Arad. Din acest motiv, două trenuri şi-au întrerupt deplasarea. Trenul IR 473-2, care se deplasează pe relaţia Curtici - Bucureşti (aproximativ 60 de călători) staţionează aproape de staţia CF Vărădia, iar trenul IR 472-1, care se deplasează pe relaţia Bucureşti - Budapesta (aproximativ 100 de călători) este oprit în staţia CF Zam.

Conform Infotrafic, din cauza vremii nefavorabile, în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost închisă circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 922 Vasiova - Reşiţa, în judeţul Caraş-Severin.

Nu sunt anunţate porturi sau aeroporturi închise.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Maşina spulberată de un tren, în Cluj. Şoferul nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată
Maşina spulberată de un tren, în Cluj. Şoferul nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată
VIDEO PROTVPLUS.RO
sofer craiova spital
A intrat cu maşina în uşile de acces ale Spitalului Judeţean Craiova. Explicația șoferului
Trei turişti rătăciţi în Masivul Făgăraş au cerut ajutor la 112 din cauza epuizării fizice
Un bărbat a murit după ce maşina la care repara a căzut peste el
Ar putea fi cel mai bun an pentru vânătoarea de la Balc. Anunțul lui Ion Țiriac
Scandal între traficanți de țigări și poliție într-o piață din Drobeta Turnu Severin
Isprava unui tânăr din Bacău care a vrut să-şi impresioneze iubita
galati, batran, batut
Reacția recidivistului care a bătut un bătrân în Galaţi şi i-a furat 500 de euro şi telefonul
Fata ucisă, din Constanța, s-ar fi certat cu tatăl ei din cauza internetului. Mărturia mamei
Cum a murit de fapt fata de 14 ani, din Constanța, ucisă de tatăl ei
Trei reţinuți pentru trafic de droguri de mare risc. Ajungeau și în cluburile din Capitală
Accident cu 3 răniți lângă Timișoara. Ambii șoferi erau băuți
A intrat cu țigara aprinsă în garsonieră și a provocat o explozie devastatoare