Codul Portocaliu a făcut victime în ţară. Multe sate riscă să fie îngropate în nămeţi

Ultima actualizare: 16-12-2018 11:39

Iarna a creat probleme mari în cele 19 judeţe vizate de codurile galben şi portocaliu de ninsoare şi viscol. Unii şoferi nu şi-au mai stăpânit maşinile şi au produs accidente, unele foarte grave, cu pierderi de vieţi omeneşti.

Alţii au rămas blocaţi în nămeţi, şi au cerut disperaţi ajutor. Inclusiv 2 ambulanţe, aflate la intervenţii în Teleorman, au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a ieşi din zăpadă. Iar vremea nu se anunţă mai bună nici duminică.

O tânără de 28 de ani a murit într-un grav accident petrecut în localitatea Chevereşu Mare din Timiş, judeţ aflat sub cod portocaliu de ninsori abundente. Şoferul maşinii în care se află a derapat pe zăpada şi s-a izbit violent cu un autoturism, pe care l-a proiectat apoi în altă maşină. 4 persoane au avut nevoie de îngrijiri.

În Vâlcea un bărbat de 63 de ani a murit după ce maşina condusă de fiul său a derapat şi s-a izbit de un tir. Tânărul şofer este în comă.

Iar în Argeş unde bărbat de 87 de ani n-a mai stăpânit maşina şi a intrat pe contrasens - unde a lovit două maşini. 3 persoane au ajuns la spital.

Aflat sub cod galben de vreme rea, judeţul Covasna a fost măturat de viscol. Dacă va continua în felul acesta, satul Dalnic va rămâne izolat de restul lumii.

Ninsorile abundente continuă şi duminică în centrul şi vestul ţării.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO