ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs incendiul în care au murit cei trei copii. Băiatul cel mare s-ar fi jucat cu o brichetă

×
Codul embed a fost copiat

Durere fără margini într-o familie din Capitală. Trei frățiori de doi, trei și șase ani au murit intoxicați cu fum marți dimineață după ce patul în care se aflau toți a ars.

Mama susține că băiatul cel mare ar fi aprins cu o brichetă salteaua, în timp ce ea dormea pe o canapea în aceeași încăpere. Femeia a anunțat pompierii, dar copiii nu au mai putut fi salvați. Polițiștii spun însă că au descoperit neconcordanțe în declarația ei și sunt de părere că nu le-a spus tot adevărul. În urmă cu puțin timp, la audieri a sosit și tatăl copilașilor.

Femeia de 21 de ani a sunat la pompieri la ora 5:30 dimineața. A povestit că au trezit-o fumul înecăcios și țipetele fiului său cel mare - de șase ani. Ea susține că băiețelul s-ar fi jucat cu o brichetă și ar fi dat foc saltelei pe care dormea alături de surorile sale - o fetiță de doi ani și alta de trei.

Toți locuiau într-o garsonieră închiriată, aflată într-o vilă din sectorul 5 al capitalei. Locuința are o bucătărie, o baie și o cameră unde pe un pat dormeau copiii, iar pe o canapea, mama. După ce ar fi dat foc saltelei, copilul de șase ani s-ar fi culcat la loc alături de surioarele sale. Focul, care la început ardea mocnit, s-a extins, iar copilașii s-au intoxicat cu fum.

Citește și
pompieri
Tragedie în București. Trei copii mici au murit după ce a luat foc patul
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Proprietarul imobilului spune că a auzit-o pe mama lor țipând.

Reporter: Ce s-a întâmplat în locuință?

Proprietarul locuinței: Păi... întrebați-o pe ea. Eu m-am trezit că mă-sa țipa pe bătătură cu unul în brațe.

Reporter: A fost un incendiu provocat? Nu... A fost un accident?

Proprietar: Provocat de copii. Mă-sa dormea în pat.

Reporter: Dormea cu ei în pat și au luat foc?

Proprietar: Da.

Reporter: Dar cu ce? Cu o brichetă?

Proprietar: Cu o brichetă, da.

Reporter: Cine a dat foc, care dintre copii?

Proprietar: Cred că ăla mare. Cred!

Lucreția, mătușa femeii: „Mama este în stare de șoc, evident. Eu cred că ea nu conștientizează, de fapt, că toți trei copilașii au murit. Nici noi n-am aflat mari detalii pentru că nici nu e în stare să vorbească, vă dați seama. Cel mai mare era tot timpul mai energic, nu prea dormea, dormea foarte târziu și s-a jucat cu bricheta”.

Reporter: Nu a trezit-o pe mama când a văzut că a luat foc?

Mătușa: „Nu, păi el de obicei, nu... se juca cu telefonul, se vede că mama epuizată și ea cu trei copii a luat-o somnul”.

Femeia avea grijă singură de cei trei copii pentru că partenerul său era plecat în Germania, unde lucra de câteva luni ca șofer. Cu ultimele puteri, a reușit stingă focul înaintea pompierilor.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București: „Primele echipaje de intervenție ajunse la caz au constatat că incendiul era deja stins și că se manifestase într-o încăpere la un pat. Au fost identificate trei victime în camera respectivă - copii cu vârstele de doi, trei și șase ani. Echipajele medicale au efectuat manevre de resuscitare, însă, din nefericire, s-a constatat decesul acestora”.

Cazul a fost preluat de polițiștii de la Serviciul Omoruri, iar mama copiilor a fost audiată de aceștia. Între timp, la fața locului, zona a fost blocată și au sosit aici criminaliștii care fac cercetarea.

Anchetatorii au descoperit neconcordanțe în declaratiile femeii și au cerut să fie audiată din nou, de această dată în prezența unui avocat din oficiu. Potrivit polițiștilor, tânăra mama ar fi "omis" să declare anumite aspecte importante în anchetă. Momentan, au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cercetările vizează deocamdată fapta și nu o persoană anume.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Declarații contradictorii date de mama copiilor morți în incendiu. Femeia i-ar fi scos afară, apoi i-a băgat din nou în casă
Declarații contradictorii date de mama copiilor morți în incendiu. Femeia i-ar fi scos afară, apoi i-a băgat din nou în casă

Tragedie marți dimineață, în sectorul 5 al Capitalei. Trei copii, de 2, 3 și 6 ani, au murit după ce în locuința în care se aflau a izbucnit un incendiu, iar patul celor mici a fost cuprins de flăcări.

Tragedie în București. Trei copii mici au murit după ce a luat foc patul
Tragedie în București. Trei copii mici au murit după ce a luat foc patul

Trei copii, cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani, au murit marți dimineața, într-un incendiu produs la o locuință din Sectorul 5.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.