Încă un caz de români infectați cu coronavirus la un abator din Germania. Care este starea lor

21-05-2020 16:03


Încă un caz de români infectați cu coronavirus la un abator din Germania. Care este starea lor

Ministerul Afacerilor Externe a informat, joi, că se regăsesc şi cetăţeni români printre persoanele confirmate cu COVID-19 care îşi desfăşoară activitatea la compania de prelucrare a cărnii din localitatea germană Dissen.

 

La sfârșitul lunii aprilie, alți peste 200 de români au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus la un abator din Birkenfeld.

MAE a anunţat că, prin Ambasada României la Berlin, s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media locală referitoare la depistarea unor cazuri de infecţie cu COVID-19 în rândul mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Dissen, Landul german Saxonia Inferioară, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi angajator pentru a verifica dacă printre persoanele infectate se regăsesc şi cetăţeni români.

 

Nu se știe câți români au fost infectați

 

Potrivit datelor preliminare obţinute de către reprezentanţii ambasadei, se arată într-o informare a MAE, printre persoanele confirmate cu COVID-19 care îşi desfăşoară activitatea la această companie se regăsesc şi cetăţeni români, iar, până la acest moment, nu există date concrete cu privire la acestea, numărul total al angajaţilor diagnosticaţi urmând a fi comunicat în cursul zilelor următoare.

Toate persoanele infectate suferă de o formă uşoară a bolii sau sunt asimptomatice şi beneficiază de sprijinul companiei angajatoare pentru procurarea produselor necesare în această perioadă, a precizat MAE.

Conform datelor comunicate de misiunea diplomatică, demersurile autorităţilor germane competente pentru investigarea şi gestionarea situaţiei sunt în curs de derulare, iar compania cooperează îndeaproape cu autorităţile locale pentru a lua toate măsurile necesare în acest context.

 

Ambasada României nu a primit solicitări din partea muncitorilor infectați

 

La nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la această companie.

Ambasada menţine legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu reprezentanţii companiei, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în limita competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reiterează că misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din străinătate tratează ”cu prioritate” orice solicitare de sprijin din partea cetăţenilor români şi întreprind demersuri pentru soluţionarea fiecărei situaţii, în măsura posibilului, în contextul limitărilor impuse de pandemia de COVID-19.

De asemenea, MAE recomandă cetăţenilor români care se află în străinătate şi se confruntă cu situaţii dificile, inclusiv cazuri în care drepturile acestora nu sunt respectate, să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular cel mai apropiat.

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO