In plin sezon, legumele romanesti sunt mici si putine. La toamna e posibil sa cumparam de la bulgari
Marii furnizori de materie prima pentru fabricile de conserve spun ca abia pot onora jumatate dintre comenzile scrise in precontracte, iar gospodinele care au inceput operatiunea "zacusca" sunt nemultumite de pret si de calitatea marfii.
Sapate, stropite si udate din plin, gradinile mari de legume din Ilfov par pustiite dupa belsugul de anul trecut.
Si in culturile bio, plantele sunt decimate de gandaci si de boli.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pretul crescut al legumelor se reflecta deja in costul conservelor de casa, mai mare cu 30% fata de anul trecut, iar gospodinele care inca mai au "mostre" de suc si zarzavat din 2011 spun ca rezultatul e net inferior.
Si la nivel industrial, productia a inceput timid. Daca anul trecut se lucra deja la capacitate maxima, acum se face doar bulion.
De fapt, cele mai mari fabrici spun ca furnizorii i-au pus in garda. La rosii, vinete si dovlecei nu vor putea livra decat jumatate din cantitatea promisa in precontracte
Din toamna, este foarte posibil ca bulgarii care vin in partea de sud a capitalei si vand bulion din portbagaj sa devina tot mai pretiosi pentru gospodine.
Sa nu uitam totusi ca este o piata neagra, din care nu castiga nici taranul roman cu palme crapate, nici industriasul care ii cumpara marfa.