Pranzul romanului, la pret dublu fata de 2011. Comerciantii dau vina pe seceta si cursul valutar

Dată publicare: 10-08-2012 20:20
Dată actualizare: 08-09-2012 08:12


Inflatia isi arata din nou coltii. In iulie preturile au crescut cel mai mult la legume si fructe, potrivit datelor anuntate de Institutul National de Statistica.

Daca punem toate scumpirile la un loc, o salata din rosii si castraveti costa acum dublu fata de vara anului trecut.

Mancarea ne arde cel mai tare la buzunar. Hipermarketurile spun ca pretul mediu al legumelor si al fructelor a crescut cu 10-15% in ultimul an, insa acestea sunt scumpirile medii deoarece pretul lor s-a dublat in ultimele 12 luni.

Castravetii s-au scumpit semnificativ cu 25-30%.  Din fericire, cartoful s-a ieftinit foarte mult fata de anul trecut. Insa s-au scumpit ouale. Pretul lor s-a dublat.

Salata de rosii cu castraveti si cartofi prajiti cu oua ochiuri. Anul trecut un astfel de pranz costa 2,4 lei, daca era gatit acasa, pretul a ajuns acum aproape de 4 lei.

Si mare atentie ce se va intampla cu painea deoarece pretul graului a crescut foarte mult pe pietele internationale, asa ca o franzela ar putea sa coste in toamna 2 lei.

Comerciantii dau vina pe seceta care a uscat recolta si pe cursul de schimb care a scumpit importurile.

La Dabuleni productia este la jumatate fata de anul trecut, dar cultivatorii spun ca au destul marfa.

2012 a fost un an foarte prost pentru agricultura. In septembrie vom sti daca scumpirea cerealelor va influenta si produsele din carne.

Bugetul romanilor a fost lovit si de factura la electricitate.

In plina canicula, cu aerul conditionat la maxim, curentul a fost majorat cu 5%.


VIDEO PROTVPLUS.RO