Imagini revoltătoare: Deșeuri îngropate pe câmp, la doi pași de stația de sortare a gunoaielor

Ultima actualizare: 09-03-2020 11:10

Tone de gunoi menajer au fost îngropate pe un câmp din Prahova. Se pare că tocmai angajaţii unei societăţi de colectare a deşeurilor le-au deversat, chiar la doi paşi de o staţie de tratare şi sortare a gunoiului.

Au încercat totuşi să acopere totul cu un strat de pământ. Comisarii gărzii de mediu au declanşat o anchetă.

Comisar Garda de Mediu: "Au deversat aici, au nivelat zona şi au acoperit partea de suprafaţa nu sunt îngropate în adâncime."

Pe un câmp de lângă comuna Drăgăneşti, răsar din pământ PET-uri, doze, pungi de plastic şi alte resturi strânse de prin ograda oamenilor. Iar cu ajutorul unui escavator s-au acoperit cu pământ deşeurile menajere, susţine un prahovean ce a şi surprins imagini cu această activitate.

Localnic: "E o parte mai proastă că nu trebuie aşa ceva e ... poluează un pic atmosferă, e satu micuţ."

Localnic: "A fost gunoi a băgat pământ peste ea… vine miros şi de acolo şi de la staţie, vine miros mai ales seara că le da foc."

Localnic: Aşa e la noi ca la ţară, ce să facem unde să le ducem în altă parte. Sunt ale noastre. Mai vin şi din altă parte asta ne cam derajeaza.
Reporter: Dumneavoastră ce faceţi cu gunoiul?
Localnic: De la doi bătrâni, aşa, la o lună de zile, îl duc şi eu acolo.

Poliţiştii şi comisarii Gărzii de Mediu şi Prahova au făcut mai multe gropi pentru a stabili exact până la ce adâncime se afla gunoiul.

Dana Tudorache, Comisar Garda de Mediu Prahova: "Două maşini speciale autogunoiere au deversat deşeuri, după cum se vede. Sunt deşeuri menajere în acest spaţiu neautorizat ,în fapt maşinile trebuiau să descarce în staţia de transfer care se află în imediata apropiere".

Peste drum de acest câmp al gunoaielor se află o staţie de tratare şi sortare a deșeurilor. Aici ar fi trebuit să ajungă resturile menajere. Doar ca reprezentanţii societăţii care se ocupă de colectare au transmis că ne vor contacta în momentul în care vor avea ceva de spus despre acest lucru.

Nici primarul din Drăgăneşti, comună în proprietatea căreia se află acest teren plin de gunoaie nu a fost dispus să ofere o explicaţie.

Comisarii Gărzii de Mediu spun că, potrivit legii, proprietarul terenuui va fi amendat cu o sumă cuprinsă între 20.000 şi 40.000.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO