Situația neplăcută în care sunt puși călătorii CFR din Galați

Ultima actualizare: 14-08-2017 16:19

La Galaţi, celebra expresie "urcaţi în vagoane" ar putea fi înlocuită mai degrabă cu îndemnul "coborâti în vagoane". Un călător a filmat într-o gară CFR un tren ale cărui uşi sunt situate la cel puţin 30 de centrimetri sub nivelul peronul.

În timp ce Compania Naţională de Cai Ferate dă vina pe un impiegat care a greşit peronul la care trebuia să tragă trenul, sindicaliştii susţin că nu a fost o eroare. Peronul a fost proiectat greşit.

"Îţi spargi capul, băi frate! Văleu, văleu!...Vaaai de capul meu!"

Imaginile par desprinse dintr-o comedie neagră, dar prezintă realitatea cât se poate de fidel: călătorii se apleacă şi coboară în tren ca într-o groapă.

Călătoare: "Este foarte greu să cobori".

O filmare a fost postată pe un grup de pe Facebook şi a trezit reacţii puternice. CFR susţine că incidentul filmat de călător a pornit din eroarea împiegatului de mişcare, care a introdus garnitura pe altă linie.

Sindicaliştii susţin, însă, că problema e veche: "Nebunie mai mare că aici eu n-am mai auzit să se întâmple. E vorba de peronul de la linia una, care bănuiesc ... sau sigur a fost greşit proiectat de la început. Călătorii care trebuie să coboare din tren… trebuie întâi să urce. S-au întâmplat şi accidente, au călcat oameni în gol şi au căzut între vagon şi peron."

Şi accesul în vagoanele mai moderne este la fel de dificil. Pentru o persoană cu handicap sau un cărucior de copil, urcarea e interzisă.

CFR nu a anunţat dacă are în proiect refacerea peronului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO