Ilie Nastase l-a vizitat pe Giovani Becali la Poarta Alba. Parerile raman impartite in privinta gratierii lui Gica Popescu

Dată publicare: 07-03-2014 18:20
Dată actualizare: 10-03-2014 00:13


Zi plina astazi pentru Giovani Becali si Cristi Borcea incarcerati la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta. La usa inchisorii si-a facut aparitia Mihaela Borcea, fosta sotie a actionarului de la Dinamo, alaturi de cei trei copii.

Ilie Nastase, bun prieten cu Giovani Becali, a venit astazi la Penitenciarul Poarta Alba ca sa-l viziteze pe impresarul sportiv.

"M-am intalnit cu Giovanni. Nu a renuntat la lupta, e un barbat adevarat..El a facut multe lucruri bune pentru fotbalul nostru", a spus Ilie Nastase.

Ilie Nastase s-a declarat dezamagit de ce se intampla si sustine gratierea lui Gica Popescu pe care il considera o victima colaterala.

Tot la inchisoarea Poarta Alba a aparut in aceasta dupa-amiaza si Mihaela Borcea, fosta sotie a actionarului de la Dinamo, impreuna cu cei trei copii. Asta dupa ce ieri, actuala sotie Alina, l-a vizitat si ea.

Condamnatii din dosarul transferurilor din fotbal nu au comunicat cu exteriorul, exceptie facand George Copos care a transmis un comunicat presei.

"Imi exprim suprinderea fata de decizia Curtii de Apel Bucuresti intrucat sunt nevinovat. Astept motivarea deciziei de condamnare pentru a face demersuri legale necesare in vederea repararii acestei hotarari nedrepte".

Asadar, totii cei opt oameni de fotbal se lupta sa iasa din puscarie mai repede decat termenul hotarat de instanta. In cazul lui Gica Popescu unii sportivi au lansat o campanie prin care cer gratierea marelui fotbalist.

S-au strans peste 13 mii de semnaturi si unii politicieni sustin demersul. Dar sunt si voci care spun ca daca Popescu a fost condamnat, inseamna ca este vinovat.

"Nu voi semna acea petitie. Decizia justitiei este un act normal pentru societatea noastra", a spus Razvan Burleanu, noul sef de la FRF.

"E dureros, dar pana la urma, asta-i viata, exista o vorba: cum iti asterni, asa dormi", a spus Viorel Moldovan.

"Eu cer gratierea lui Gica Popescu", e insa de parere Cosmin Contra.

Si Gica Hagi isi doreste ca Gica Popescu sa fie liber. El insa isi pune sperantele in demersurile avocatilor si nu intr-o gratiere.

"Gica Popescu pare sa fie singurul dintre cei opt condamnati din Dosarul Transferuilor cu sanse la un recurs in casatie pentru ca a platit o parte dintre taxele si impozitele revendicate de autoritati. Asa ca avocatii vor invoca aici la instanta suprema opinia unuia dintre magistrati ca Gica Popescu putea primi o pedeapsa cu executare sau chiar amenda administrativa", explica corespondentul Stirilor ProTV, Ovidiu Oanta.

Gica Popescu, la fel ca tovarasii sai de suferinta, se plange ca a primit un spor de pedeapsa calculat dupa Codul Nou de Procedura desi legea e clara: acest calcul se face doar pentru infractiunile comise dupa 1 februarie.


VIDEO PROTVPLUS.RO