Ideile de afaceri ale studenților din Iași, pentru care au primit finanțări de până la 100.000 de euro. „Și-au urmat visul”
Sute de studenţi din toată ţara şi-au deschis anul acesta afaceri, cu ajutorul fondurilor europene.
Programul de finanţare Innotech se apropie de sfârşit, iar tinerii antreprenori şi-au pus deja afacerile pe picioare, îndrumaţi de mentorii lor.
La Iaşi, 21 de studenţi cu idei inovative au câştigat până la 100.000 de euro și au văzut cum visele lor devin realitate.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Câțiva tineri din Iași şi-au dorit să aducă mai aproape de oameni educaţia medicală, folosind realitatea virtuală. Mai mult, clienţii primesc lecţii de prim ajutor, folosind manechine.
Anamaria Lazaruc, antreprenor: „Vedem nevoile astea peste tot în jurul nostru, la oameni care sunt derutați, oameni cărora li se schimbă viața din cauza unui diagnostic și nu știu pe unde încotro să apuce.”
Un tânăr îi ajută pe cei din zonele defavorizate să-şi trateze probleme de vedere, prin controale făcute de un specialist.
Matei Macuc, antreprenor: „Avem un parteneriat cu Crucea Roşie la nivel de România, și mergem cu ei, cu caravana mobilă, în zonele rurale unde oamenii nu au acces la servicii medicale.”
Afaceri de succes au fost construite şi în domeniul pielăriei sau a decoraţiunilor hand-made.
Medea Chisăliţa, antreprenor: „Pielea este un material reciclat din industria alimentară, nimeni nu crește vaci pentru pielea lor, ceea ce facem noi creăm un produs sustenabil. Avem o politică a deșeurilor foarte strictă, reutilizăm tot facem.”
300 de studenți de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi au participat la cursuri de anteprenoriat, iar câțiva dintre ei au depus planuri de afaceri. După ce au primit finanţarea, tinerii au fost monitorizaţi şi îndrumaţi în permanenţă de profesori.
Lector universitar Nicolae Horia Țiț, manager proiect: „Au fost foarte motivați și şi-au urmat visul, pentru că practic business-urile pe care le vedeți astăzi prezentate au pornit toate de la o idee.”
Peste 20 de milioane de euro au fost alocate în total tuturor studenţilor câştigători. Programul se încheie oficial în luna decembrie.
Sursa: Pro TV
Etichete: studenti, tineri, idei de afaceri, myimpact,
Dată publicare:
22-10-2023 07:45