Hotărârea de Guvern privind încetarea mandatului de prefect al lui Toni Greblă, publicată în Monitorul Oficial

Toni Greblă
Agerpres

Hotărârea de Guvern privind încetarea mandatului de prefect al lui Toni Greblă, numit la conducerea AEP, a fost publicată în Monitorul Oficial.

 

”Având în vedere Hotărârea Parlamentului României nr. 7/2023 privind numirea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Cererea nr. 5.844 din 28 martie 2023, precum şi prevederile art. 250 alin. (1) şi ale art. 251 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre: Articol unic. — Domnul Greblă Toni se eliberează din funcţia de prefect al municipiului Bucureşti”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial.

Toni Greblă, susţinut de PSD, a fost votat marţi de plenul Parlamentului în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), pentru un mandat de 8 ani, cu 251 de voturi ”pentru” şi 110 voturi ”împotrivă”.

Citește și...
Coaliția PSD-PNL l-a votat pe Toni Greblă președinte al Autorității Electorale Permanente. În 2024 vor fi alegeri importante
Coaliția PSD-PNL l-a votat pe Toni Greblă președinte al Autorității Electorale Permanente. În 2024 vor fi alegeri importante

Parlamentul s-a reunit în plen pentru a vota noul şef al Autorității Electorale Permanente, o funcție importantă mai ales în anul electoral 2024, când în România vor avea loc alegeri prezidențiale, parlamentare, locale și europarlamentare.  

Recomandări
Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor:
Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor: "Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?"

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut, joi, declarații dure la adresa cadrelor didactice, după ce liderii sindicali au anunțat că nu sunt de acord cu ultima ofertă făcută de Guvern și că greva din învățământ va continua.

Ungaria nu vrea ca aderarea Ucrainei la NATO să fie pe agenda summitului de la Vilnius:
Ungaria nu vrea ca aderarea Ucrainei la NATO să fie pe agenda summitului de la Vilnius: "Să fim clari în această privinţă"

Aderarea Ucrainei la NATO nu se poate pe afla pe agendă la summitul Alianţei Nord-Atlantice din luna iulie, de la Vilnius, a declarat, joi, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, informează Reuters şi MTI, citate de Agerpres.

Guvernul anunță că negocierile cu sindicatele din Educație ”au luat sfârșit”. Surse: Oferta de majorare este finală
Guvernul anunță că negocierile cu sindicatele din Educație ”au luat sfârșit”. Surse: Oferta de majorare este finală

Ordonanţa de urgenţă privind educaţia a fost adoptată de Guvern, iar negocierile cu sindicatele au luat sfârşit, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.