Guvernul pregătește un set de măsuri pentru întreaga industrie auto din România

Ultima actualizare: 29-05-2020 09:46

Guvernul pregătește un set de măsuri pentru întreaga industrie auto din România, industrie care înseamnă, 7% din exportul românesc și 3%, din produsul intern brut, a anunțat premierul.

Ludovic Orban a mers cu mai mulți miniștri la Centrul Renault de la Titu. Dupa ce a văzut noile mașini de Poliție, a testat circuitul de încercări al producatorului auto.

Guvernul pregătește mai multe măsuri importante pentru 150.000 de angajați care lucrează în toată industria auto. Într-un context European complicat în care marii producători auto își recalculează afacerile.

Ludovic Orban, premierul României: „Am discutat despre parteneriatul cu Grupul Dacia-Renault și în general cu industria auto, o industrie vitală pentru dezvoltarea economică și am evaluat posibilele măsuri de susținere a producției de mașini. Trebuie să știți că grupul Dacia-Renault asigură 7% din exportul din România, generează peste 3% din PIB și are un număr de angajați extrem de mare."

Potrivit oficialilor, veștile sunt bune.

Fabrica din România va rămâne pe picioare. Din contra, investițiile vor continua, la fel și la Ford, iar în materie de mașini, iată, Poliția Română pregătește o achiziție. Se pare că și Autoritatea Penitenciarelor își va lua mașini fabricate în România, așadar mai multe măsuri de susținere pentru industria auto.

La finalul vizitei, membrii Cabinetului Orban au testat câteva mașini produse în țară.

Ludovic Orban, premierul României: „Am testat împreună cu colegii miniștri mai multe produse. Mașina electrică, pilotată de ministrul Economiei, mașina pe GPL, nu întâmplător ministrul Sănătății a condus mașina care funcționează cu combustibil GPL și ale cărei vânzări au crescut în mod spectaculos și, evident, ministrul de Interne a condus cea mai puternică mașină, Dusterul și, în mod clar, ne-a depășit pe toți pe pista de testări."

Premierul a anunțat că ia în considerare deschiderea unui muzeu al mașinilor fabricate în România.

Vineri, șeful grupului Renault va anunța ce anume se va schimba în businessul grupului după ce în Spania au fost proteste săptămâna aceasta, în contextul în care grupul francez a anunțat că fabrica de acolo se închide. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO