O femeie a murit, iar alte 4 persoane sunt în stare critică din cauza unui tânăr care a condus fără permis

Dată publicare: 09-07-2021 16:26
Dată actualizare: 09-07-2021 17:44


O femeie a murit, iar alte 4 persoane sunt în stare critică, în urma unui grav accident rutier, petrecut în judeţul Neamţ.

Cel care a provocat tragedia este un băiat de 21 de ani, care s-a urcat la volan, deşi nu avea permis de conducere. Într-un moment de neatenţie a spulberat un taximetru, plin cu oameni şi de teamă consecinţelor a fugit de la locul accidentului. Acum riscă până la 20 de ani de închisoare.

Tragedia s-a produs joi în comuna Răucești, din judeţul Neamţ.

Un tânăr de 21 de ani, fără permis de conducere, a urcat la volanul unei autoutlitare şi la un moment dat, a intrat din plin într-un taxi, care circula regulamentar, din sens opus.

Cel mai probabil, tânărul era atent la telefon, nu la trafic, spun anchetatorii. În urma impactului violent, maşina a fost proiectată într-un şanţ!

5 oameni care erau în taxi, un bărbat şi 4 femei - au ajuns la spital. Şoferul din taxi, în vârstă de 64 de ani, a făcut stop cardio respirator la locul accidentului, şi a fost salvat de medici.

Acum este internat la spitalul judeţean din Tg Neamţ. Una din victime este la spitalul din Roman, iar alte 3 femei au fost aduse la Spitalul Judeţean de Urgențe "Sf Spiridon" din Iaşi, cu elicopterul SMURD şi o Ambulanţă.

Din nefericire, o femeie în vârstă de 50 de ani, a murit azi noapte, din cauza leziunilor foarte grave, spun medicii.

Diana Cimpoeșu, medic şef UPU-SMURD Iași: ”În Urgente a prezentat stop cardio-respirator, a fost resuscitată vreme îndelungată de timp, din păcate nu a răspuns manevrelor de resuscitare. A fost declarat decesul, a fost anunţată IPJ şi IML”.

Celelalte două victime, aduse cu elicopterul SMURD, o fată de 19 ani şi o femeie în vârstă de 48 de ani, sunt în comă, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Diana Cimpoeșu, medic şef UPU-SMURD Iași: ”Tânăra de 19 ani, politraumă, traumatism cranio-cerebral sever, traumatism cranio-facial cu multiple fracturi şi contuzii la nivelul feței, intubată, ventiala mecanic. O femeie în vârstă de 48 de ani, de asemenea politraumatism. Intubată, ventilată mecanic, în comă din cauza traumatismului cranio-cerebral şi problemelor generate de traumă, la nivel hemodinamic”.

După accident, tânărul de 21 de ani care a provocat accidentul, a fugit. Poliţiştii l-au prins şase ore mai târziu şi l-au reţinut. Se ascundea în clădirea unui fost CAP, la câţiva kilometri distanţă de locul în care a provocat accidentul. Avea câteva zgârieturi, dar nu a fost spitalizat.

Georgiana Moșu, purtător de cuvânt IPJ Neamț: ”Tânărul nu deţine permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore”.

Vineri seară, tânărul va fi dus în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 20 de ani de închisoare.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO