Gigi Becali, juratul pe Biblie si razganditul. Cum s-a transformat latifundiarul din martor in acuzat printr-o declaratie

Ultima actualizare: 18-02-2016 07:23

Procurorii DNA vor sa il acuze de marturie mincinoasa pe Gigi Becali, dupa ce latifundiarul si-a schimbat radical marturia in dosarul in care Puiu Popoviciu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu si dare de mita.

Concret, Becali a declarat in fata instantei ca tot ce-a scris in marturia trecuta erau doar barfe si nimic mai mult. Si jura ca de aceasta data spune adevarul, mai ales ca a pus mana pe o Biblie binecuvantata de Patriarhul Daniel, nu pe una simpla, ca prima data.

Gigi Becali: "Biblia ce ar trebui sa aiba ca sa fie ortodoxa? Ca sa stiti pe voi, deschizi, nu e binecuvantata de Biserica Ortodoxa Romana, nu are binecuvantarea BOR-ului, nu e ortodoxa. E o stampila, e o stampila cu binecuvantarea Ortodoxei Romane. Daca nu, nu are, este o Biblie, dar de alta secta. Are acelasi text, dar diavolul ce face? Iti schimba trei cuvinte esentiale."

Biblia in care diavolul isi poate baga coada, cum spune Gigi Becali, este cea pe care jurau in fata judecatorilor Curtii de Apel toti martorii: ca spun adevarul si numai adevarul. Doar ca nu avea binecuvantarea bisericii. Chemat si-n trecut sa depuna marturie in dosarul Puiu Popoviciu, latifundiarul a refuzat sa puna mana pe cartea neblagoslovita, si-a cerut una conforma.

Rugamintile lui Gigi Becali au fost pana la urma ascultate. Patriarhia Romana a donat Curtii de Apel 12 biblii sfintite si parafate si 12 crucifixuri. In sala de judecata, procurorul acuzarii a cerut ca ele sa fie restituite, insa judecatorul a refuzat asa ca Becali a putut jura cu mana pe o Biblie, cum spune el, suta la suta ortodoxa.

Sub juramant insa, patronul FCSB a oferit audientei o surpriza de proportii: si-a retras denuntul facut in 2006. Adica proba de la care a pornit ancheta DNA in dosarul in care il acuza pe omul de afaceri Puiu Popoviciu ca ar fi pus mana ilegal pe 230 de hectare de teren in Baneasa, cu sprijinul fostului rector al Universitatii Agricole. Atunci, Becali sustinea ca stie de intelegerea penala dintre cei doi. 10 ani mai tarziu, a uitat tot.

 

"Eu nu mai tin minte. 12-15 ani, am scris ce am auzit. Am spus numai adevarul din ceea ce stiu, asa am jurat, nu din ceea ce se barfeste. Nu pot sa zic din ceea ce se zice. eu nu stiu. domnule, eu nu pot sa spun ceva ce nu convine procurorului ca sa nu se supere pe mine, i-am cerut iertare de mai multe ori procurorului", a spus Becali.

Ca n-a avut parte de ea, s-a convins repede. Anchetatorii s-au sesizat si vor sa il cerceteze pentru marturie mincinoasa, infractiune pedepsita cu inchisoare de la 3 luni la 6 ani sau cu amenda.

"Mi-e frica, ca e de DNA. Iertare, iertare, iertare, daca nu a inteles, eu ce sa fac? Eu spun asa. Iti citez din Scriptura: de vei ascunde aproapelui tau, si eu iti voi ascunde tie. De vei descoperi aproapelui tau, si eu iti voi descoperi pacatul. Sa acoperi aproapelui tau, nu sa descoperi pacatul lui. Ai inteles?", a incheiat patronul Stelei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO