Gheață la pungă, vândută drept ”cod de Alaska la vrac”

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Fiţi atenţi ce cumpăraţi, mai ales dacă preferaţi alimentele îngheţate vândute vrac. Foarte mulţi oameni au reclamat că, după ce au dat bani pentru peşte, acasă s-au trezit cu multă apă şi puţină carne.

Porniţi în controale, comisarii de la Protecţia Consumatorilor i-au amendat pe comercianţii care încercau, astfel, să păcălească la cântar.

Comisar: „Uitati cum este peştele ăsta, este plin de gheaţă, se rupe în bucăţi.”

Codul de Alaska la vrac era atât de îngheţat încât putea să se spargă în zeci de bucăţi, iar proba cântarului nu a făcut decât să arate că potenţialul client ar fi dat bani pe apă.

Practic clientul achită pentru 1,2 kg, dar rămâne cu jumătate. Peştelui îi fac concurență strânsă legumele congelate şi acestea la vrac. Şi de aici se pierde aproape o jumătate de kilogram din cele două de amestec pentru borş, morcov sau mazăre verde.

Mirel Benghe, ANPC: „Ajungem să plătim pentru apă, s-au retras de la comercializare.”

În acest moment, nu există o normă care să spună clar procentul admis de glazură, adică de apă îngheţată. În schimb, dacă alimentul conţine 40% apă, informaţia trebuie să fie trecută pe etichetă, în loc vizibil pentru că omul să cumpere în cunoştinţă de cauză.

Neregulile semnalate de cumpărătorii nemulţumiţi au fost sancţionate de inspectorii de la Protecţia Consumatorului cu amenzi consistente iar vânzătorii au fost obligaţi să retragă de pe piaţa marfă cu probleme.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO