Bursele de pește de la malul Dunării, evitate de pescari. Românii consumă mai mult pește din import
Pe lângă alte domenii rămase în urmă, ţara noastră este corijentă şi la comerţul cu pește. Cu bani europeni, au fost construite şi la noi câteva burse de pește pe malul Dunării, însă pescarii le ocolesc.
Este şi cazul bursei de la Corabia. În galantare găsim peşte din Bulgaria sau din crescătorii private.
O jumătate de milion de euro a costat o clădire din Corabia, pe care primăria o vedea Raiul pescarilor. Dotată ca la carte, bursa de peşte ar fi trebuit să îi scape pe pescari de grija comercializării capturii zilnice. În realitate, lucrurile stau tocmai pe dos: bursa este evitată de oamenii care întind plase pe Dunăre.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pescarii se plâng şi de faptul că ar pierde prea mult timp să stea ei la taraba ca să vândă peştele. În plus, au nevoie şi de case de marcat. Aşa se face că, în galantare, găsim marfă din Bulgaria: nisetru, păstrugă sau cegă.
Singura firmă care plăteşte chirie în construcţia primăriei recunoaşte că în galantare se găseşte mai mult peşte de import.
Am traversat la pescăria de peste drum de unde oamenii pot cumpăra ştiucă sau fitofag proaspăt de la pescarii români. Proprietarul magazinului susţine că a încheiat contracte cu pescarii din zonă şi îi atrage cu preţul bun.
Angajaţii primăriei din Corabia s-au împăcat cu ideea că bursa de peste rămâne doar un vis frumos.
Din păcate, situaţia de la Corabia o întâlnim şi la Tulcea, sau Constanța.