Gest impresionant al forțelor de ordine la Buzău. Cum și-au arătat respectul față de medici

Dată publicare: 05-04-2020 07:26
Dată actualizare: 05-04-2020 13:01


Zeci de polițiști, jandarmi și pompieri s-au mobilizat ieri pentru o altfel de misiune. Au mers la Spitalul Județean de Urgență Buzău, au pornit sirenele și au salutat personalul medical.

Au vrut să le mulțumească astfel oamenilor în halate albe, care au grijă în aceste momente de sănatatea noastră.

Forțele Ministerului de Interne din Buzau s-au pregatit ca pentru o descindere "în forță". Însă de această dată, după ce au înconjurat unitatea sanitară, au pornit girofarurile, sirenele, şi au salutat personalul medical... ca la paradă.

Denisa Irimia, purtător de cuvânt Prefectura Buzău: "S-au oprit preţ de câteva minute în faţa spitalului judeţean de urgenţă pentru a-şi arăta respectul şi pentru a da onorul cadrelor medicale aflate în această perioadă în plima linie în lupta cu coronavirusul."

Cadrele medicale au fost surprinse de gestul făcut de colegii lor, care se afla tot în linia întâi. Au ieşit în curtea spitalului să mulţumească, la rândul lor, pentru sprijinul acordat de militari.

Adrian Zoican şef UPU Buzău: "Toţi colegii chiar au fost încântaţi, iniţial nu am crezut că se produce acest eveniment dar, intradevar, am ieşit afară şi ne-am convins. Cred că asta este cel mai important ca membrii societăţii sunt alături de noi."

Medicii spun că gestul oamenilor în uniforma i-a impresionat şi le-a ridicat moralul. Iar pe pacienţi îi sfătuiesc să stea acasă, şi să vină la spital doar dacă au o urgenţă reală.


VIDEO PROTVPLUS.RO