Un barbat din Galati se zbate intre viata si moarte dupa ce in miercuri noapte a fost atacat in casa de un recidivist periculos.

Agresorul primise in trecut o condamnare blanda, de numai trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, pentru tentativa la omor. Tot cartierul se teme de el, mai ales ca ameninta cu moartea pe oricine il supara si obisnuia sa poarte arme albe asupra lui.

Incidentul s-a petrecut intr-un cartier de la marginea orasului Galati intr-o locuinta improvizata. Victima, un barbat de 57 de ani, locuia aici de mai multi ani si, nu ar fi deranjat niciodata pe nimeni. Suspectul cu 10 ani mai tanar a intrat peste el si l-a atacat cu un cutit, in somn. Procurorii criminalisti l-au identificat imediat pe agresor, pentru ca il cercetasera si in 2013 pentru o alta tentativa de omor. Chiar daca este cunoscut drept un tip extrem de agresiv, individul a fost lasat atunci in libertate de magistrati. Acum urmeaza sa ajunga din nou in fata judecatorilor cu propunere de arestare.

Procuror Emanuel Rizea, Parchetul de pe langa Tribunalul Galati: "L-a atacat cu acel cutit, fara ca persoana vatamata sa poata reactiona. I-a aplicat mai multe lovituri pe suprafata corpului si in special in zona capului, acesta suferind leziuni cranio-cerebrale ce au dus la o stare de coma profunda."

Vecinii au chemat ambulanta, dar, la sosirea echipajului, barbatul de 53 de ani era in stare foarte grava. Rudele victimei sunt foarte suparate si spun ca agresorul ar fi trebuit sa fie acum in inchisoare, nu liber pe strada. Individul obisnuia sa isi muste victimele iar in 2013, l-a injunghiat chiar pe cumnatul barbatului agresat noaptea trecuta.

Anica Serban, soacra victimei: "Eu m-am dus si l-am internat si l-am facut bine, ca era in coma. Acuma altul. Uitati-va la mana lui mama, la degetul ei, cum i l-a mancat."

O vecina spune ca si ea a avut divergente cu barbatul, care era foarte agresiv. “I s-a dat o amenda de cinci sute de lei, acum trei ani, pentru ca m-a agresat pe mine. Dupa care a mai lovit vecini de acolo."

Individul de 43 de ani a scapat cu doar trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, cu supraveghere pe o perioada de incercare de 6 ani. Nu a rezistat nici doi: acum a fost retinut de procurori si urmeaza sa fie prezentat in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.