Furtunile, la un pas să producă tragedii. ”M-am mutat cu câteva secunde înainte să cadă”


Ultimul update: Joi 04 Iulie 2019 11:22
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2019 09:17
Categorie: Stiri actuale

După zile cu temperaturi sufocante, de peste 35 de grade Celsius, mai bine de jumătate de țară a fost miercuri sub cod galben său portocaliu de vreme rea.

Necazurile nu au întârziat să apară. Cel mai rău a fost în Bistrița-Năsăud și Bacău. Furtunile violente au spulberat acoperișuri și au dărâmat copaci peste mașini.

În Bacău, o furtună care nu a durat mai mult de un sfert de oră a făcut prăpăd. Vijelia a smuls acoperişul unui bloc de parcă ar fi fost o coală de hârtie. Iar la un mall din oraş - o bucată de tavan din zona cinematografului s-a prăbuşit din cauza infiltraţiilor.

O angajată a fost prinsă sub dărâmături, dar - din fericire - nu a fost rănită grav.

Într-o altă parte a oraşului, vântul turbat a smuls acoperişul unui colegiu. Examenul de bacalaureat se terminase de o oră. În şcoala mai erau doar câţiva profesori şi personalul administrativ. Proiectilul uriaş a avariat grav o maşină şi uşor pe alte două.

Ramona Ciulina, profesor: "Sfârşit de lume. Vijelie, maşina care se clătină şi m-am mutat cu câteva secunde înainte de a cădea. Aici eram, cădea pe mine."

În tot oraşul Bacău zece maşini au fost distruse.

Localnic: "S-a întunecat dintr-o dată şi a început să bată vântul şi a venit furtuna puternic din toate părţile. A dat şi cu gheaţă."

Vremea severă a făcut pagube şi în Vaslui. Şi acolo un autoturism a fost avariat de un arbore rupt de vânt.

În Bistriţa, balconul unei case a fost distrus de un copac smuls de vijelie.

Pompier: "Copacul era căzut pe corpul clădirii. Prezenţa un pericol pentru cetăţeni."

Tot în Bistriţa, mai multe străzi au fost inundate. Probleme au fost şi în oraşul Năsăud, unde oamenii au rămas fără curent electric.

Rău a fost şi în Argeş. Peste comună Dâmbovicioara, unde vântul a suflat cu putere, s-au adunat nori negri şi timp de 20 de minute a plouat torenţial şi a căzut grindină.

Pe Valea Oltului, o porţiune din drum a fost acoperită cu apa, iar maşinile nu au mai putut înainta.

În Constanța, în doar zece minute, ploaia a transformat o stradă într-un lac imens. Iar câţiva copii au fost filmaţi în timp ce se plimbau cu o barcă gonflabilă pe unde ar fi trebuit să circule autoturismele.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO