Fotografii personale ale regizorului Cristi Puiu, expuse la o galerie din Cluj-Napoca

05-10-2019 08:53


Regizorul Cristi Puiu, apreciat pentru filmele realizate, a expus pentru a doua oară o serie de fotografii personale. Creațiile, care cuprind peisaje din țară la început de primăvară, pot fi admirate la o galerie din Cluj-Napoca.

Regizorul filmului "Sieranevada" - propunerea României la Oscaruri în urmă cu doi ani - a surprins mai multe peisaje în câteva județe din țară. În fotografiile realizate când primăvara începea să îşi intre în drepturi vedem natura care nu apucase să se trezească la viaţă.

Toate creaţiile sunt prezentate acum sub numele de Fozakakozfea - un cuvânt inventat de fiica artistului pe când avea patru ani.

Bărbat: "Eu sunt student la fotografie şi mi s-a părut foarte mişto ca şi compoziţie, tehnic vorbind, liniile şi diagonalele sunt foarte bine echilibrate şi puse cap la cap. Foarte, foarte mişto."

Femeie: "Mi-a plăcut foarte mult conceptul şi modul în care a ilustrat peisaje care aparent banale le-a ilustrat într-un mod fascinant. Pentru mine e minunat."

În 2018, Cristi Puiu a fost singurul român selectat pentru a participa la un prestigios târg de fotografie organizat în Pariş. Ideea pentru a doua expoziţie i-a venit în momentul în care se întorcea în România de la filmările pentru un nou proiect.

Cristi Puiu, artist: "M-am lăsat conectat la propria mea emoţie şi la ceea ce vedeam în jurul meu. Iarna ne ajută pe noi românii, vine zăpada, dacă vine, şi atunci când dispare totul e trist şi parcurgând peisajul trist până la Bucureşti am zis că trebuie fotografiez aceste peisaje."

Artistul a început să studieze pictură în Geneva, dar a abandonat şi s-a înscris la secţia de film. Totuşi, spune că pentru el fotografia este terapie.

Sorin Neamțu, director galerie: "Aş zice că este un lucru foarte bun de observat a felului în care un artist are capacitatea de a migra dintr-o artă în alta, spunând lucruri diferite, dar spunând povestea lui de fiecare dată. Pentru cei care sunt familiarizaţi cu filmele lui aş zice că e un lucru interesant în a descoperi faptul că există această migraţie între medii."

Expoziţia de la Galeria de Artă Baril din Cluj-Napoca poate fi vizitată până în 16 noiembrie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO